Happy Halloween

Griezelen met uitgeholde pompoenen, heksen en spinnen ...

lees meer

Verrassend Valencia

Voor iedereen die houdt van een gevarieerde citytrip waarin cultuur, strand, shoppen en gastronomie hand in hand kunnen gaan.

lees meer

Winterwandelen

Gezellig ingepakt in dikke truien en met een blos op de wangen kan je binnenkort weer de kilometers van de Winterwandelingen afstappen.

lees meer

GO! Atheneum Heist nam een nieuwe start

GO! Atheneum Heist onderging een heuse make-over en werd dé school voor mens, natuur en wetenschap. Daarmee positioneert ze zich als unicum in de regio!

lees meer

Festival van de duurzame mobiliteit

Elk jaar zet de Week van de Mobiliteit Vlaanderen goed op weg! Tal van acties doen je dan even stilstaan bij ons verplaatsingsgedrag en laten je proeven van de alternatieven.

lees meer

Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien

Een muzikaal, bont spektakel met heel wat nostalgie … op zondag 23 september kan je in het hartje van Heist-centrum terecht voor het BK Orgeldraaien.

lees meer

Het Herfstfestival

Het gezelligste najaar beleef je in de Bergstraat! Op zondag 23 september is het koopzondag in de Bergstraat! Het ideale moment om de nieuwe najaarscollecties
te ontdekken met heel wat randanimatie.

lees meer

Taptoe Heist 1010

Na de eerste taptoe in 2008 in het kader van 1000 jaar Heist en succesvolle edities in 2011 en 2014, wordt opnieuw een taptoe georganiseerd op het plein voor CC Zwaneberg.

lees meer

Landbouwdag, de sfeer van het platteland

Op de Landbouwdag in Wiekevorst komen elk jaar duizenden bezoekers de sfeer van het platteland ontdekken. Het ideale dagje uit voor het hele gezin!

lees meer

Prinsheerlijk platteland

Op het kruispunt van de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg ligt een prinsheerlijk stukje platteland, de Merode. Een grotendeels ongerepte stukje natuur met uiteenlopende troeven.

lees meer

Herbeleef WOI in 75 minuten

In 75 minuten voel je de hartslag van een gemeente in Den Grooten Oorlog, met aangrijpende en waargebeurde verhalen van een eeuw oud.

lees meer

Open Monumentendag

Met de 30ste editie van Open Monumentendag, het feest van het onroerend erfgoed, is het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen zelf al bijna uitgegroeid tot een monument.

lees meer

De kleurrijkste rally ter wereld

Heistenaars Bart Van Dyck en Paul Van Woensel namen vorige maand deel aan de Budapest Rally, de kleurrijkste rally ter wereld. Een unieke roadtrip met als einddoel Boedapest.

lees meer

Heist Loopt & Zingt

Op zondag 26 augustus staat de 11de editie van Heist Loopt & Zingt op het programma, een sportieve joggingnamiddag in het hart van Heist-op-den-Berg die gewoontegetrouw afgesloten wordt met een gezellige, muzikale zangavond.

lees meer

De hervorming van het erfrecht

Op 1 september 2018 treedt het nieuwe erfrecht in werking en vanaf dan krijgen mensen een grotere vrijheid om reeds voor hun overlijden hun nalatenschap te regelen.

lees meer

Hestival, de line-up

Wie op zaterdag 25 augustus afzakt naar het Cultuurplein in Heist-op-den-Berg zal heel wat artiesten en bands aan het werk zien die live een sterke performance kunnen neerzetten.

lees meer

Festivals in de regio

Eind augustus en begin september kan je vlakbij enkele festivalletjes meepikken.

lees meer

Gymkana

Eén dag per jaar mag je er zeker van zijn dat elke tractor in Schriek en omstreken er op z'n paasbest uitziet. Klaar voor het grote tractorfeest op woensdag 15 augustus?

lees meer

Kapelletjesfietstocht

Waar men gaat langs Vlaamse wegen komt men vaak een kapelletje tegen ...

lees meer

Fietseling door het Hageland

Gloednieuw en toch vertrouwd is de Fietseling die dit jaar op zondag 12 augustus georganiseerd wordt door de gemeenten Tremelo, Begijnendijk en Herselt.

lees meer

Trots op de Rode Duivels

Op dinsdag 10 juli stond België voor het eerst sinds 1986 nog eens in de halve finale van een groot tornooi. Na die halve finale maakte het feestgewoel toch even plaats voor ontgoocheling!

lees meer

Zomeren in Putte

Ook deze zomer valt er in Putte heel wat te beleven en te genieten. Sport, muziek, ontspanning, … met de zomerterrassen, het na-tourcriterium of een avondje ‘Verklapt’ is er voor elk wat wils.

lees meer

Heist Bruist

Sfeervolle concertavonden onderaan de berg ... elke zaterdag, een hele zomer lang! Het programma van Heist Bruist bestaan afwisselend uit top live dj-acts en onvergetelijke livebands.

lees meer

Betaal op vakantie even makkelijk als thuis

Op vakantie moet je al je zorgen aan de kant kunnen zetten. Met deze tips betaal je op vakantie even makkelijk als thuis en ga je zorgeloos op vakantie.

lees meer

De Zomer van Balder

Wat te doen op woensdagavond deze zomer? De kiosk op het dorpsplein van Berlaar vormt ook deze zomer het decor voor de sfeervolle openluchtconcerten van de Zomer van Balder.

lees meer

Molenfeesten

Onder de wieken van de oude Heimolen in Keerbergen vindt op 28 & 29 juli het tweedaagse dorpsfeest ‘De Molenfeesten’ plaats. Naar goede gewoonte kan je er terecht voor heel wat amusement, lekkers en een stevige portie muziek van de bovenste plank!

lees meer

Bergconcerten

In Heist hebben we muzikaal talent te over. Heel wat harmonieën, fanfares en brassbands geven dit jaar weer het beste van zichzelf tijdens de Bergconcerten.

lees meer

Zomer in Begijnendijk

Een gezellige familiedag, de vernieuwde Fietseling, de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK op groot scherm, het Vlaams  Muziekfeest, … het belooft een gezellige en gevarieerde zomer te worden. 

lees meer

Zomers Berlaar

In Berlaar wordt het weer een ‘beregoede’ zomer! Niet alleen rond de kiosk in het centrum zal er heel wat te beleven vallen, ook in Berlaar-Heikant staan ze al te trappelen om de zomer op gang te brengen.

lees meer

Spartacus achterna

Re-enactors herbeleven de geschiedenis door historische gebeurtenissen, waaronder veldslagen, na te bootsen. Zo trekt Gilles De Souter af en toe als Hopliet ten strijde.

lees meer

Het 'Hoogbergbosch' op het topje van de Heistse berg

De oorspronkelijke naam van het Bergbos was het ‘Hoogbergbosch’, een bos dat doorheen de jaren heel wat veranderingen onderging. Een terugblik ...

lees meer

My Funny Valentine

"Good morrow! 'Tis St. Valentine's Day, All in the morning betime, And I a maid at your window, To be your Valentine!" Over rozen, hartjes en stiekeme kaartjes ...

lees meer

Ivan Dockx brengt oude kastelen tot leven

Een boek vol pareltjes van kastelen waaruit blijkt dat de geschiedenis van de kastelen in de regio erg rijk is en een hele poos terug in de tijd gaan.

lees meer

Van Hool, wereldspeler

Wellicht reed je er al ontelbare keren voorbij. Benieuwd naar de innovativiteit die achter de muren van deze firma schuilgaat?

lees meer

In het spoor van Pater Damiaan

Het Damiaanmuseum, een prachtig museum over een inspirerende figuur die in 2005 uitgeroepen werd tot de grootste Belg.

lees meer

Ondernemen begint bij de bank

Een gezonde dosis ambitie, doorzettingsvermogen en een sterk karakter, … het zijn de eigenschappen waar u als beginnend zelfstandige ongetwijfeld over beschikt.

lees meer

Veere aan het Veerse Meer

Op zoek naar wat pure Hollandse gezelligheid? Dan is een bezoekje aan het schattige Zeeuwse stadje Veere vast iets voor jou.

lees meer

Van lokale garagist tot wereldspeler in het vliegwezen

Wist je dat er in het Heistse Industriepark een wereldspeler zit op vlak van onderhoud en revisie van motoren voor kleine vliegtuigen? Maak kennis met Loma Air!

lees meer

Een stevige portie gezond boerenverstand

Het verhaal van een jonge, dynamische melkveeboer uit Itegem die zijn niet zo alledaagse job met hart en ziel doet.

lees meer

Wat doe jij met Pasen?

De paashaas komt eraan! Tijd om te genieten van een verlengd weekend, overheerlijke chocolade of een gezellige paasbrunch.

lees meer

Internationale Vrouwendag

Op 8 maart wordt er wereldwijd actie gevoerd tegen het sociale, wettelijke, politieke, morele en verbale geweld tegen vrouwen. Het motto van dit jaar: 'Solidarity is our weapon' 

lees meer

De luxe van werken in eigen streek

Werken in de eigen regio is een troef die ook de lokale werkgevers goed begrepen hebben. Misschien vind je wel een nieuwe job op de regionale jobbeurs in CC Zwaneberg.

lees meer

Werken in de Lostraat

In augustus 2016 werd gestart met de werken aan de Lostraat in Heist-op-den-Berg die vermoedelijk zullen duren tot eind 2018. De handelaars blijven bereikbaar.

lees meer

Groot Heist in tijden van oorlog & bezetting (1939 - 1945)

Verhalen en getuigenissen over de sporen die het oorlogsgeweld achterliet in Heist-op-den-Berg.

lees meer

Waardig afscheid nemen van je huisdier

Ook mensen van hier moesten op een mooie manier afscheid kunnen nemen van hun dier. Zo begon mijn zoektocht naar de mogelijkheden van een crematorium in eigen regio.

lees meer

Koninklijke Fanfare De Ware Eendracht

Het allereerste wapenfeit van de Schriekse fanfare vond plaats in november 1866, toen de kerktoren van Schriek nieuwe klokken kreeg.

lees meer

Nacht van de Duisternis

ʻs Avonds wordt het al wat sneller donker maar echte duisternis is zeldzaam. Beleef de donkerste nacht van het jaar eens op een andere manier.

lees meer

Rik Torfs wordt Ridder in de Orde van de Zwaan

Een bezoekje aan Heistenaar Rik Torfs toen die ridder werd in de Orde van de Zwaan en hij nog rector was van de KU Leuven.

lees meer

Een bezoekje aan het Heemerf

Heerlijk relaxen op het terras van de Pandoerenhoeve in de schaduw van de Kaasstrooimolen.

lees meer

Kinderwandelboek 'Van horen zeggen'

Lange geleden vertelden mensen elkaar verhalen, die volksverhalen werden gebundeld in een mooi boek met volksverhalen uit de Kempen en bijhorende wandelroutes.

lees meer

Bijzondere gasten op het dak van CC Zwaneberg

Het is geen geheim dat de solitaire bijen en honingbijen enorm onder druk staan de laatste jaren. Plaats jij ook bijenvriendelijke planten in je tuin of op je balkon?

lees meer

Paasweetjes

Over heel de wereld wordt Pasen gevierd, met elk eigen tradities. Wij vieren het alvast met een flinke portie paaschocolade!

lees meer

De oudste kindercarnavalstoet van het land

Haal die feestneuzen, maskers, gekke hoedjes en vrolijke snoetjes maar boven voor het kindercarnaval in Schriek, een leuke traditie.

lees meer

50 jaar Heists Kamertoneel

Een gezellig theater waar je in beperkte kring kan genieten van toneel en waar heel wat vrijwilligers seizoen na seizoen hun beste beentje voorzetten om leuke stukken te spelen

lees meer

De parkeerheld doet z'n werk

In Heist-op-den-Berg parkeer je nog altijd gratis maar vergeet je parkeerschijf niet tijdens het eindejaarsshoppen!

lees meer

Pater Damiaan wordt de eerste ereburger van Tremelo

'Dames en heren, volk van Tremelo. Luister naar ’t nieuws dat ik u breng. Vanaf heden is Pater Damiaan ereburger van Tremelo. Wees fier op hem!'

lees meer

Overdonderend Schotland

Schotland ... het land van de whisky, kastelen, Schotse kilts, uitgestrekte landschappen, lochs en Nessie. Kan jij ook genieten van rust en onmetelijke landschappen?

lees meer

Sociale kruidenier

De Sociale Kruidenier, een wel erg unieke buurtwinkel, verhuisde naar de kringwinkel van Heist-op-den-Berg. Zo'n 120 gezinnen of alleenstaanden vinden wekelijks de weg ...

lees meer

Een uitstekende service 'verzekerd'

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij al een goed begin.

lees meer

In bloot bovenlijf de Kilimanjaro op

Chris Van den Vonder bedwong de hoogste berg op het Afrikaanse continent nadat hij via een documentaire in de ban raakte van de speciale ademhalingstechnieken van 'Iceman' Wim Hof.

lees meer

WeTravel2, Omdat reizen altijd kan ...

Voor mensen die op een of andere manier minder mobiel zijn, is het niet altijd vanzelfsprekend om op reis te gaan. Kristof Steegmans richtte een reisorganisatie op, speciaal voor mensen met een fysieke beperking.

lees meer

Pater Damiaanstraat in New York

De grootste Belg, Pater Damiaan, krijgt een eigen straat in New York City. Vlakbij een hospitaal dat gespecialiseerd is in de behandeling van lepra.

lees meer

De allermooiste fietstochten stippel je zelf uit

Het fietsenknooppuntennetwerk is goed voor urenlang fietsplezier! Puur genieten met de fiets in de weidse natuur met af en toe een gezellige stop.

lees meer

De nieuwe reisbeleving

Weg met de stress om een vakantie te boeken! Het reisbureau van de toekomst is een ontmoetingsplaats waar service en persoonlijke aanpak centraal staan.

lees meer

Met de fiets de wereld rond

Jos & Greta gaan al 15 jaar lang gepakt en gezakt met de fiets op reis naar boeiende plekken met elk een eigen verhaal.

lees meer

Altijd ergens onderweg

Nat en Anita, twee wereldavonturiers, streken een tijdje geleden neer in Putte na een ongelooflijke reis doorheen Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Canada met een oranje VW-busje. 

lees meer

Spookgeschiedenissen rond 't Toreken in Hulshout

Spannend! Er is een plekje in Hulshout waarvan verteld wordt dat er zich spookverhalen afspeelden ...

lees meer

Route de vin d'Alsace

Aan de voet van de Vogezen, in het noordoosten van Frankrijk, liggen de prachtige wijnbouwdorpjes van de Elzas. Ideaal om een paar dagen naartoe te trekken.

lees meer

Eindeloos wandelen door het groen

Het jachtige leven even ontvluchten? Dan biedt de gemeente Hulshout, met zijn talrijke mooie, groene plaatsjes, je heel wat mogelijkheden.

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

Twice As Nice

Bij Twice as Nice vind je leuke juwelen aan leuke prijzen. De collectie wordt voornamelijk gekenmerkt door juwelen in zilver en staal en er is zelfs een collectie speciaal voor mannen.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier