Nieuws uit de regio

24-04-2024 - Hulshout

Inbrekersplaag in tuinhuisjes

Inbraken zijn van alle tijden, maar de laatste weken werd in de regio vooral ingebroken in tuinhuisjes. In de nacht van zondag 21 april op maandag 22 april kan een patrouille van de politiezone Zuiderkempen een dader arresteren, dankzij de alertheid van de agenten die een verdachte bromfietser, na een korte achtervolging konden vatten. Burgemeester Geert Daems wil uitzonderlijk de politiezone bedanken voor hun inzet.

Bromfietser op de vlucht

Tijdens een nachtpatrouille van de politiezone merken ze een bromfiets op de fietsroute tussen de straten August Cannaertsstraat – Industrieweg op die rijdt richting Westmeerbeek. Wanneer de ploeg arriveert aan de Grote Baan zien zij dat de bromfiets plots rechtsomkeer maakt en richting Heibaan rijdt. De agenten achtervolgen de bromfiets om het voertuig te onderwerpen aan een controle. Ondanks het gebruik van de zwaailichten en sirene geeft de bestuurder hier in eerste instantie geen gevolg aan en rijdt weg. Tevergeefs, want de interventieploeg kan de bromfiets onderscheppen.

Onder invloed van cannabis

Bij de controle van de bestuurder werden verschillende gereedschappen en (werk)materialen aangetroffen waarvan de inspecteurs vermoedden dat ze net gestolen waren. Daarnaast werd ook een kleine hoeveelheid cannabis aangetroffen en twee messen. De bestuurder bleek daarenboven onder invloed van cannabis en amfetamines. De bromfiets was niet-verzekerd en werd bijgevolg getakeld. Tijdens de daaropvolgende huiszoeking bij de verdachte werden goederen aangetroffen die met zekerheid gelinkt kunnen worden aan feiten van inbraken in tuinhuizen die in de regio gepleegd zijn. De verdachte werd dan ook gearresteerd

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Speciale promoties Check het hier