Nieuws uit de regio

23-04-2024 - Heist-op-den-Berg

Handbalclub Heist wil promoveren

In 2013 werd in De Sporthal een nieuwe handbalclub opgericht met in eerste instantie alleen maar jeugdploegen. Die zijn ondertussen flink gegroeid en na de coronaperiode kreeg de herenploeg de kans om te starten in Liga 3.  Zaterdag 27 april kan een mijlpaal worden in de jonge geschiedenis van de club, want om 19.30 u  spelen ze thuis tegen Waasmunster voor mogelijke promotie naar Liga 2. Supporters zijn gratis welkom voor morele steun en om van de laatste thuiswedstrijd een groot feest te maken. HC Heist heeft dan bovendien een reputatie te verdedigen, want ze verloren dit seizoen nog nooit een thuiswedstrijd.

Gorillas

De spelers van HC Heist  noemen zichzelf de Gorillas en draaien tot twee speeldagen van het einde nog altijd mee met de top van het Liga 3-klassement. Bij winst zijn ze echter nog niet helemaal zeker van promotie.  Rechtstreeks concurrent Gent speelt later op de avond tegen leider Roeselare. Bij winst van Heist en verlies van Gent is de allereerste promotie ooit een feit! . Daarom wordt iedereen opgetrommeld om te komen supporteren. Van jeugdspelers tot inwoners van Heist en omstreken. Iedereen is welkom om de Gorillas aan te moedigen. “We hopen ook om zo het enthousiasme voor de sport in Heist te vergroten”, aldus Robbe Truyts, communicatieverantwoordelijke van de club

Handbal op de kaart van Heist

Bij de oprichting elf jaar geleden was het de bedoeling om handbal terug op de kaart te zetten in de Zuiderkempen. Daar zijn ze vrij goed in geslaagd want want sinds 2019 werd voor de eerste keer een heren- en damesploeg afgevaardigd in de regiocompetitie. Na de coronapandemie kreeg de herenploeg de kans om aan te treden in Liga 3, waar ze nu voor het derde seizoen op rij in vertoeven en misschien uit promoveren. Ondertussen is HC Heist gegroeid tot een gezonde sportclub met meer dan 100 actieve spelers die kunnen spelen in 6 gemengde jeugdteams:  jongens en meisjes jonger dan 8 jaar (JM8), 10 jaar (JM10), 12 jaar (JM12), 14 jaar (JM14) en 16 jaar (JM16), een jongensploeg jonger dan 18 jaar (J18), een damesploeg (regio) en 2 herenploegen (regio en liga3).

Sinds dit seizoen wordt ook G-handbal aangeboden. Op woensdagnamiddag trainen een achttal jonge Gorilla’s met veel enthousiasme.

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Speciale promoties Check het hier