Nieuws uit de regio

18-03-2024 - Hallaar

Een groene speelplaats voor De Merel

Basisschool De Merel uit de L. Carréstraat te Hallaar heeft van de provincie in de persoon van deputé Jan De Haes, een cheque gekregen van 15.000 euro om van de speelplaats een groene oase te maken. Eerder had het ‘speelplaatscomité’ al een succesrijke Volle Maanwandeling georganiseerd zodat over enkele maanden kan begonnen worden met de ‘ontharding’ van de speelplaats. De school heeft nog wel een omgevingsvergunning nodig voor enkele ingrijpende werken, maar daarvoor rekent directrice Els Claes op de medewerking van burgmeester Jan Moons om dat spoedig in orde te brengen.

Een nest voor De Merel

Op een groot spandoek werden de eerste plannen van de groene oase die men wil creëren voorgesteld: De school droomt van een speelheuvel met natuurlijke boomstammen, een kijk- en rustzone, een klim- en klauterpad, buitenklassen,… en zelfs een groot vogelnest – een knipoog naar De Merel – om in te spelen. Tenslotte wil de school graag het kronkelende rivierlandschap van de nabijgelegen Grote Nete integreren in haar finale ontwerpplannen.

Buiten spelen en mogen vuil maken

Het project ‘Groene Oases’ van de provincie ondersteunt scholen in de ontharding en vergroening van hun buitenruimtes. “Als kind maakt ik mij oog graag vuil,’ vertelt deputé De Haes tegen de kinderen, “Professoren van de universiteit hebben onderzocht dat kinderen daarvan gezonder worden. Ik bouwde ik ook graag kampen, en ging die van de anderen soms wel afbreken, het politieke karakter zat er blijkbaar al van jongs af aan in”, grapte De Haes die deze week de 200ste school in de provincie blij zal maken met een cheque om de speelplaats te vergroenen. “Zo ervaren kinderen minder stress na een speeltijd in het groen en zetten buitenlessen aan tot onderzoekend leren en een verhoogde concentratie.”.

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier