Nieuws uit de regio

11-03-2024 - Wiekevorst

Kinderen lopen Urban Trail in Wiekevorst

UPDATE: EVENEMENT AFGELAST DOOR SLECHTE WEERSVOORSPELLING!

‘Kinderen in beweging brengen’ is één van de doelstellingen van de Mega-scholen, het samenwerkingsverband van de Heistse lagere scholen. Daarom organiseren ze op dinsdag 12 maart een ‘urban trail’ door het centrum van Wiekevorst. Kinderen van het 1ste en 2de leerjaar mogen dan een parcours lopen door verschillende openbare gebouwen in het dorpscentrum. Met de Mega-fun Run wil het team van Sport en Jeugd de traditionele scholencross doorbreken door bewegend plezier maken voorop te stellen. Iedereen is welkom om de ongeveer 850 deelnemers aan te moedigen

Lopen door de kerk en het WZC

Vorig schooljaar werd een eerste editie van de Mega-fun-run georganiseerd in de vorm van een obstacle run in Sportcentrum De Lichten in Booischot. De reacties na afloop waren toen heel positief, waardoor het concept van de Mega-fun-run verder uitgewerkt werd. Deze keer werd gekozen voor een urban trail. De leerlingen lopen door gebouwen zoals de voetbalkantine van KSC Wiekevorst en de kleuterschool. Ook de kerk opent voor de gelegenheid de deuren voor de lopertjes. Als laatste lopen de leerlingen door de gangen van woonzorgcentrum Sint-Jozef, waar ze in een ‘high five-zone’ zullen aangemoedigd worden door de bewoners.

‘Lopen’ is fun

Het parcours is alles samen 2,4 km lang. Onderweg voeren leerlingen nog allerlei opdrachten uit op de langere loopstroken, zodat ze het tempo kunnen doseren en de afstand volledig kunnen overbruggen. De organisatoren willen kinderen duidelijk laten zien dat lopen veel meer is dan een start en een finish. Daarom proberen ze met de Mega-fun-run zoveel mogelijk beleving toe te voegen aan het parcours.  Om 9.15 uur gaan de eerste lopers van start. De kinderen starten in klasverband en doorlopen het parcours op hun eigen tempo. Zowel tijdens de voor- als de namiddag wordt het een komen en gaan van leerlingen uit alle Heistste lagere scholen. Om alles veilig te kunnen laten verlopen wordt de Dalstraat en een stukje van de Sint-Jozefstraat verkeersvrij gemaakt van 8.30 uur tot 15.30 uur.

Om het voor de kinderen nog leuker te maken, zou het fijn zijn dat er publiek langsheen de route staat.  Daarom nodigt Team Sport en Jeugd iedereen uit om de kinderen in het centrum van Wiekevorst te komen aanmoedigen.

 

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Speciale promoties Check het hier