Nieuws uit de regio

26-06-2019 - Heist-op-den-Berg

Wat groeit er in mijne hof?

Het laatste weekend van juni organiseert de Landelijke Gilde ‘Open Tuinen’, waarbij particulieren hun tuin open zetten voor het grote publiek. Eén van de opvallende deelnemers uit de regio is Louis Van den Vonder (73) uit de Oude Straat 13 te Heist. Louis was 44 jaar actief bij de groendienst van de gemeente, maar hoewel hij al 8 jaar iet meer aan de gemeente werkt, zorgt hij er nu nog steeds voor dat in de trouwzaal van de gemeente elke week een nieuw fris boeket staat.

De tuin van Louis is niet mooi gestructureerd , maar er staan wel meer dan 450 verschillende bloemen en struiken. De Heistse bloemschikker kent niet alleen alle Nederlandse namen van de planten, naar ook de Latijnse, hoewel hij daarvoor soms diep in zijn geheugen moet graven. Voor al zijn bloemstukken gebruikt Louis praktisch uitsluitend materiaal uit zijn eigen hof. Alleen als hij veel rozen nodig heeft gaat hij die wel eens kopen.  Zelfs Mildred Goelen, een bekende Vlaamse bloemschikster wiens werk regelmatig in de gespecialiseerde pers te zien is, komt aan de Oudestraat soms wel eens kijken of ze niets kan gebruiken. Bij elke speciale gelegenheid in Heist, maakt Louis een passend bloemstuk: hij heeft dus al regelmatig de Heistse zwaan aangekleed. Zo is hij bijzonder fier dat hij alle bloemstukken heeft gemaakt bij het bezoek van de koning in 2008. Ondertussen heeft hij zich al verschillende truuken  eigen gemaakt, zoals viburnumbladeren even in de diepvries steken om ze een andere kleur te laten krijgen, of de planten in de serre ‘voortrekken’ zodat ze tegen ‘Open Tuinen’ in bloei staan. Louis vult niet alleen traditionele vazen en andere bloempotten, maar komt af en toe ook meer origineel uit de hoek door bijvoorbeeld het aankleden van paspoppen met natuurlijke materialen of complete natuurlandschappen met beesten, allemaal gemaakt met bloemen en bladeren uit zijn tuin.

Andere Heistse tuinen die op 29 en 30 juni open zijn van 10 tot 18 u zijn:
 

  • de formele, romantische tuin van Lizzy Heylen aan de Valleistraat 2B
  • de architecturale rozentuin van René en Vera Schellens-Tijs aan Hallaaraard 4
  • de Engelse rozentuin van de familie Van Loock-Leys uit de Peerdsdonkendreef 16
  • de ‘tropical garden look’ Het Himalayarijk van Johan Raps aan de Masheidedreef 2
  • de creatieve vijvertuin van Marc en Diane Van den Put-Heremans aan de Schriekstraat 81

 

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier