Aspergefestival in Keerbergen en Haacht

Hoe je weet of asperges vers zijn? Blijkbaar door ze voorzichtig tegen elkaar aan te wrijven. Als je ze hoort piepen komen ze recht uit de grond. Het is weer zover, aspergetijd! Het seizoen duurt niet lang dus geniet zo lang als het kan van gegrilde asperges, aspergesoep, of asperges à la flamande. Extra genieten doen ze in Keerbergen en Haacht want daar  is nog tot en met 24 juni een glansrol weggelegd voor de ‘koningin der groenten’. Fietsen tussen de aspergevelden, asperges kopen of proeven en een heuse Aspergedag ... er valt veel te beleven!

Gloednieuwe fietsroute, de Aspergeroute
In samenwerking met toerisme Vlaams-Brabant onthulden de gemeenten Keerbergen en Haacht een nieuwe fietsroute. Van aan de (Oude) Hansbrug, die beide gemeentes met  elkaar verbindt, vertrekken 2 routes van telkens 14 km die ook samengevoegd kunnen worden tot een mooie, lange route van 28 km. Beide lussen, de ene over Haachts grondgebied de andere in Keerbergen, loodsen je langs prachtige natuur, verschillende streekeigen bezienswaardigheden, lokale telers en smakelijke horecagelegenheden.

Aspergedag
Op zondag 8 mei wordt het witte goud gevierd met de Aspergedag. In beide gemeenten kan je die dag de Straffe Streekmarkt bezoeken, in Keerbergen aan Koninklijk Heemkundig  Museum De Botermolen en in Haacht aan de Heerlyckheid van Roost. Je zal er ongetwijfeld asperges kunnen kopen maar er zullen ook andere lekkere Straffe Streekproducten te ontdekken vallen. Verder wordt er die dag animatie voorzien voor jong en oud en er staat ook een kindvriendelijke fietszoektocht op het programma.

Culinaire verwennerij
aspergesOok de plaatselijke horeca zet tijdens het aspergeseizoen lekkere aspergegerechten op de kaart. Fijnproevers die een aspergemenu of -gerecht bestellen kunnen een tombolalotje invullen en maken kans op een Aspergefestivalbon ter waarde van 30 euro. Daarmee kunnen ze nog een keertje lekker gaan eten in een van de deelnemende horecazaken. Laat je  nog tot 24 juni verleiden door verrassende aspergegerechten.

Aspergefestival in Keerbergen & Haacht
t/m 24 juni 2022

Aspergedag
zondag 8 mei 2022

  • Straffe Streekmarkt
  • Animatie
  • Fietszoektocht
  • ...

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Decomundo

High-end Designmeubelen voor Binnen en Buiten.  

lees meer

Noémie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Speciale promoties Check het hier