Een hartverwarmend initiatief op Facebook

‘Open je koelkast en je hart en deel je maaltijd op Facebook’, een simpel concept maar eentje dat heel veel mensen, alleenstaanden en zelfs gezinnen, een broodnodig duwtje in de rug geeft. Het is immers een hartverscheurende vaststelling te weten dat er dagelijks veel mensen met honger naar bed gaan. Elk initiatief om dat tegen te gaan mag dan ook toegejuicht worden.

Alle kleine beetjes helpen
Terwijl er heel wat mensen schommelen rond de armoedegrens en het moeilijk hebben de eindjes aan elkaar te knopen en zelfs eten te kopen zijn er ook heel wat mensen waar eten in de vuilbak belandt omdat ze het niet op krijgen of omdat ze te veel gemaakt hebben. Onder het motto ‘alle kleine beetjes helpen’ werd de Facebookgroep ‘Zonder Honger Naar Bed’ opgestart, een groep waarin mensen van een gemeente andere mensen uit de gemeente helpen. Heel wat gemeenten hebben intussen zo’n groep en Suzanne van der Kruk maakte ook voor Heist-op-den-Berg zo’n groep aan om overschotten op aan te prijzen. Dat heel wat mensen het hart op de juiste plaats hebben blijkt uit de aanbiedingen en reacties die verschijnen.

De kracht van social media
Voor dit initiatief wordt Facebook gebruikt. Sociale media zijn leuk om foto’s en berichtjes te posten maar de kracht van social media ten goede inzetten geeft een extra boost. Het idee is simpel! Heb je na het ontbijt, de lunch of het avondeten nog eten over? Heb je een extra portie gemaakt? Weet je geen weg met de hoeveelheid eitjes die jouw kippen leggen, met de groenten uit jouw moestuin of fruit van de fruitbomen in je tuin? Post het in een berichtje in de Facebookgroep en de persoon die het kan gebruiken stuurt je een privébericht. Je houdt er in elk geval een beter gevoel aan over dan wanneer je het gewoon weg moet gooien.

Hart voor dieren
Heb je ook dierenvoeding op overschot? Ook dat mag gerust gedeeld worden in de Facebookgroep want ook onze huisdieren zijn toch een stuk van onze familie.

Meer weten?
Facebookgroep:
Zonder Honger naar Bed regio Heist-op-den-Berg

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier