Een verhaal van twee ondernemende vrouwen

‘this is us.’ is een verhaal over twee ondernemende vrouwen die de handen in elkaar sloegen om elk vanuit hun eigen achtergrond en expertise iets moois op te bouwen. ‘Us’ dat zijn Silvie Quirynen en Hilde Laenen die samen de krachten bundelen om enerzijds de groothandel Dré Cosmetics verder uit te bouwen en anderzijds hun eigen verzorgingslijn te  ontwikkelen. Een avontuur dat startte in volle coronatijd.

Jullie achtergronden vormen een boeiende mix?
Silvie:
Ik ben altijd zelfstandige geweest in marketing en communicatie en werkte via die weg samen met Hilde. Als vrouw ben je altijd wel ergens geïnteresseerd in alles wat met  verzorging te maken heeft maar mijn interesse is eigenlijk gaandeweg gegroeid door me meer en meer te gaan verdiepen en intussen ook de productie te volgen. Ik ben blij dat ik  de sprong gewaagd heb om voltijds voor dit avontuur te gaan. 1 + 1 = 3 wordt vaak gezegd en daar is iets van.
Hilde: Ik baatte jarenlang mijn eigen schoonheidsinstituut uit en op een bepaald moment begon het te kriebelen om de kennis en ervaring die ik daarin had opgebouwd door te geven aan andere gedreven schoonheidsspecialistes. In 2015 startte ik dan ook de groothandel, Dré Cosmetics, een eerbetoon aan nonkel Dré die altijd positief in het leven stond  en iedereen motiveerde om zijn dromen na te jagen. Dankzij hem kreeg ik op 18-jarige leeftijd de kans om zelfstandige te worden en mijn eigen instituut te openen.

Dré Cosmetics is geen standaard beauty-groothandel?
Hilde:
Onder de naam Dré Cosmetics brengen we de beste producten uit de beautywereld samen. We hebben er bewust voor gekozen om ons te specialiseren in een aantal  behandelingen die we tot in de puntjes beheersen. Onze expertises zijn suikerontharing, nagelverzorging en wenkbrauwen wimperstyling. Voor die behandelingen bieden we  hoogwaardige producten aan en we verzorgen ook opleidingen. Dat alles is vooral gericht op professionele schoonheidsinstituten.

En dan is er jullie eigen verzorgingslijn, ‘this is us.’?
Silvie:
Klopt! Die lijn hebben we van begin tot eind mee vormgegeven. Tijdens de coronaperiode was de verkoop van producten het enige wat nog overbleef voor de  schoonheidsinstituten en dus hebben we geprobeerd hen daarin zo goed mogelijk te ondersteunen. Net omwille van corona hebben we eerst onze handenlijn op de markt gebracht  met een handcrème, handgel en -zeep. Later zijn daar nog de lichaams- en zonnelijn aan toegevoegd.
Hilde: Onze producten zijn trouwens vegan, wat wil zeggen dat er niets dierlijks in zit, en parabenenvrij. Parabenen zijn de stoffen die makkelijk irritatie veroorzaken. De zepen zijn  bovendien sulfatenvrij en drogen de huid dus niet uit. Integendeel, we hebben er net voor gezorgd dat ze de huid optimaal hydrateren. Ook onze zonnelijn is dermatologisch getest  en kan ook voor de meest gevoelige huid gebruikt worden.

Welke geuren mogen we verwachten?
Silvie:
We zijn gegaan voor milde geuren die subtiel aanwezig zijn als je onze verzorgingsproducten gebruikt. Voor de hand- en lichaamsverzorging kozen we voor jasmijn en roze peper. Die laatste geeft een extra oppepper! De zonneproducten doen met geuren van tuberoos en zwarte bes dan weer aan vakantie denken.

Wat brengt de toekomst nog?
Silvie:
We bruisen nog van ideeën om de lijn verder uit te breiden maar pakken het stap voor stap aan.

Ontdek meer: www.drecosmetics.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Speciale promoties Check het hier