Natuurlijke anti-aging

Ouder worden doen we allemaal. We ontwikkelen rimpels, fijne lijntjes en onze huid gaat wat hangen. Ons eigen bloed, of althans bepaalde elementen ervan, kan gebruikt worden voor een natuurlijke antirimpelbehandeling. Dr. Nancy Anthone van Cosmedics vertelt over de voordelen van zo’n PRP-behandeling die niet alleen de aanmaak van collageen en elastine gaat  stimuleren met als doel de huid weer strakker te maken maar ook veel ander goeds kan doen voor ons lichaam.

Hoe komt het dat onze huid rimpelt en gaat hangen?
Nancy:
Onze huid bevat fibroblasten, die collageen en elastine aanmaken. Samen vormen ze een netwerk van draadjes dat de huid stevig houdt. Wanneer we jong zijn is het een sterk en  goed gevuld netwerk, maar met de leeftijd worden fibroblasten een beetje lui. Ze vallen in slaap en maken geen collageen en elastine meer aan. Het netwerk begeeft het, de huid verslapt en  er ontstaan rimpels. De fibroblasten hebben dan een duwtje in de rug nodig om opnieuw in actie te schieten.

En dat is mogelijk met ons eigen bloed?
Nancy:
In ons bloed zitten groeifactoren en dat zijn zo’n beetje de drilsergeanten van ons lichaam. Ze zetten cellen, zoals fibroblasten, terug aan het werk. Via centrifugatie kunnen we de  groeifactoren scheiden van rode bloedcellen. Dat plaatjesrijk plasma (PRP) doet wonderen voor je lichaam en kan ingezet worden waar dat nodig is. Het kan gebruikt worden bij esthetische  behandelingen, maar ook in andere vakgebieden binnen de geneeskunde.

En zo kunnen we rimpels bestrijden?
Nancy:
Niet alleen rimpels. Je huid wordt ook wat doffer als je ouder wordt. Ook daar helpt een PRPbehandeling tegen, het hydrateert en verbetert de huidstructuur zodat je huid er weer fris  en stralend uitziet. De groeifactoren in ons bloed zijn onze natuurlijke anti-aging stoffen. Naast de PRPbehandelingen heb je ook aanvullende serums voor thuisgebruik waarin het plasma  verwerkt wordt. PRP kan je trouwens ook voor andere antiaging doeleinden gebruiken. Je haar bijvoorbeeld, als je ouder wordt, dan wordt het dunner en wat grauwer. Met een PRP-kuur krijgt  je haar terug een mooiere en levendigere kleur en het gaat er opnieuw dikker en gezonder uitzien.

Het is dus een all-rounder op vlak van anti-aging?
Nancy:
Ja, het is goed voor huid, haar én lichaam. Het leuke is dat het in je eigen bloed zit en dus volledig natuurlijk en lichaamseigen is. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Speciale promoties Check het hier