Nieuws uit de regio

03-11-2023 - Heist-op-den-Berg

Pro Heist - Vooruit met David Geerts als lijsttrekker

In zijn thuisbasis, café Den Hosp, stelde David Geerts, samen met de 3 andere Heistse gemeenteraadsleden van Pro Heist – Vooruit de start van hun campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. “Elke lokale partij heeft voor een deel dezelfde programmapunten zoals veilige fietspaden, toegankelijke kinderopvang en betaalbaar wonen”, begint Geerts zijn verhaal, “Wij hebben in eerste instantie al 3 actiepunten waar wij zeker willen op inzetten: de zorg voor ouderen in onze gemeente, het tekort aan kinderopvang en een versterking van het verenigingsleven, wat tenslotte de cement is van onze maatschappij”.

Tegen polarisering op het internet

David Geerts, die als lijsttrekker fungeert voor Pro Heist – Vooruit erkend dat ‘politiek’ vandaag in een niet al te best daglicht staat bij sommige mensen: “Wij willen een politiek die verder gaat dan het aantal likes op de sociale media. De politieke zeden verwildert en daar willen wij een halt aan toeroepen door verenigingen meer steun te geven en de banden met het middenveld te versterken. Het sterke verenigingsleven in onze gemeente kan en moet een tegengewicht vormen voor de polarisering op het internet.  Wij zijn ook niet samengegaan met anderen zoals sommige partijen dat uit opportunisme wel doen, maar staan voor geloofwaardigheid en willen vanuit ons eigen politieke project starten om de kiezer een echte keuze te geven”, aldus Geerts, die in 1994 zich voor het eerst verkiesbaar stelde en dus nu al een carrière van 30 jaar in de gemeente heeft.

Betere zorg in Heist

Kelly Van Tendeloo pleitte voor het behoud van de ouderenzorg in de openbare sector: “Bij Pro Heist – Voourit staat ‘zorg centraal Tegen 2040 verwachten we een structureel tekort van 300 rustoordbedden in Heist. Een zorginstelling in openbare handen, die dus zelf een prijsbeleid kan bepalen, zorgt er voor dat ook den andere zorginstellingen in de buurt, waarmee samenwerking noodzakelijk is, ook betaalbaar blijven”. Ook in het thema ‘zorg’ wijst Hilde Cools  op de zorgen die jonge en toekomstige ouders zich maken over de kinderopvang. “Wij willen alvast de huidige 430 beschikbare plaatsen uitbreiden tot minstens 500.  Een goede kinderopvang is noodzakelijk opdat mensen aan het werk kunnen. Samen met de Vlaamse overheid hopen we meer bijkomende onthaalouders te vinden”.

Ga zeker stemmen

Bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen is er geen stemplicht meer. “Toch willen we iedereen, en zeker de jonge kiezers, oproepen om hun stem uit te brengen,” vertelt Sven Lambrechts. “In plaats van aan de zijlijn te staan roepen, kunnen ze beter hun stem uitbrengen. Beter nog: voor ons project wille we geëngageerde mensen uit clubs en verenigingen oproepen om met ons mee te doen. Mensen die met beide voeten in de verenigingen staan, kunnen het best de noden van de bevolking inschatten en zijn kunnen beter de impact van politieke beslissingen op het terrein inschatten”.  David Geerst benadrukt nog dat Pro Heist – Vooruit alle progressieve krachten in Heist wil bundelen en dat een lidkaart van Vooruit zeker niet nodig is.

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier