Nieuws uit de regio

21-05-2023 - Schriek

Uylefeesten Schriek

In het weekend van 27 tot 29 mei maakt Schriek zijn naam als feestgemeente weer volledig waar met een nieuwe editie van de Uylefeesten.  De eerste Uylefeesten in de jaren ’60 van vorige eeuw dienden om een nieuw parochiecentrum te financieren. Daar zijn ondertussen kosten aan, zodat enkele jaren de traditie werd hernomen.  Een weekend lang zal er op het kerkplein aan de Leo Kempenaersstraat heel wat te beleven zijn maar met de Uylewandeling en – speurtocht en de tekenwedstrijd duurt het feest zelfs enkele weken.

Geen nieuwbouw maar renovatie

De parochiezaal is ondertussen bijna 50 jaar oud en heeft al een eerste reeks renovatiewerken achter de rug: geïsoleerd dak, nieuwe verlichting, betere tafels en stoelen en een flinke laag verf. De plannen voor een bijkomende zaal naast de pastorij zijn on hold gezet door de enorme stijging van de bouwprijzen zodat voorrang wordt gegeven aan het verder moderniseren van de huidige zaalIn combinatie met de herstelling van het grasveld naast de zaal wordt een grote waterput voorzien zodat het sanitair met regenwater zal gespoeld worden. De oude verwarmingsketel op mazout wordt vervangen door een zuinige gasketel.  Ook het volledige sanitaire blok wordt onder handen genomen.

Zaterdagprogramma

Op zaterdag 27 mei worden om 13 u de feestelijkheden op gang geschoten door de opening van Het Groene Woud, de gezellige cafétent die vintage ingericht werd met een knipoog naar vroegere tijden. Een eerste hoogtepunt is de Uyleloop, die deel uitmaakt van het Loopcriterium van de Heistse sportdienst. Start en aankomst op het kerkplein en inschrijven van 12.30 u of via www.ikloopmee.be/uyleloop De zaterdagavond is voorbehouden aan het Nederlandstalige lied en live optredens met om 20 u David Vandyck en om 22.30 u Wim Soutaer. Daarna dans dj Bruno met Schriek de nacht in.

Zondagprogramma

Een ander hoogtepunt van de Uylefeesten is het Ontbijt in het dorp waarvoor, omwille van het grote succes in het verleden, alleen op voorhand kan ingeschreven worden bij de Schriekse handelaars aan 12 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen. Om alles beheersbaar te houden is het aantal ontbijters tot 1000 beperkt!.  Om 10.30 u speelt fanfare De Eendracht een aperitiefconcert in de feesttent. Terwijl op het kerkplein in de namiddag allerhande kinderanimatie aan ge gang is begint om 14 u een demonstratie rope skipping (zeg niet zomaar ‘touwtje springen’) en om 14.30 u demo line dance. Dansclub Het Uiltje nodigt om 16.30 u ten dans en om 17 u begint de kinderfuif. Om 18 u brengt het Schrieks talent Dirk Beckers onder zijn pseudoniem Dirkoustic sfeer in Het Groene Woud.  Vanaf 20 u speelt Back2back steengoede poprock uit de seventies en de avond wordt afgesloten door Sakke Saucisse en Lauwe Biefstuk.

Een heel weekend feest

Maandagnamiddag komt Bobby Prins met de Prins Juniorband en is er bij de inkomprijs van 12 euro (of 15 euro aan de kassa) ook koffie en taart inbegrepen. Alle andere optredens gedurende het weekend zijn wel gratis.  Doorlopend zijn er natuurlijk ook de diverse eetstandjes en foodtrucks en wordt het Hopla-bier geserveerd. Als extraatje werd een Uylewandeling van 10 km uitgetekend, beschikbaar tot 4 juni met vertrek aan de Parochiezaal richting Goorvoetweg. Parcours ook op https://bit.ly/uylewandeling23  Daarnaast is er ook tot 4 juni een Uyltjes-speurtocht te donwloaden via https://bit.ly/speurtocht23 En omdat de organisatie van Schriek een echt Uyledorp wil maken is er ook een tekenwedstrijd voor uilen en uilskuikens: https://bit.ly/kleurplaat23

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier