Nieuws uit de regio

12-05-2023 - Hallaar

Averegten Feest in 2 gesplitst

Het ‘Feest op het erf’, dit jaar op 14 mei, is het jaarlijkse hoogtepunt van de publiekswerking van het provinciaal domein Averegten. Door de overvloedige regen van de afgelopen weken en de zware regenbuien van donderdagnacht zijn de weide en parking aan de boerderij aan de Langendijk niet geschikt voor het grote evenement. Het evenement is daarom opgesplitst in twee locaties: rond de voormalige kinderboerderij en aan het onthaalgebouw.

Na regen komt zonneschijn 

Van 14 tot 18.30 uur staat zondag in De Averegten ‘Feest op het Erf’ gepland, een dag vol gezelligheid. Je maakt er kennis met het boerenleven van weleer, met demo’s van oude ambachten en een heuse boeren- en ambachtenmarkt. Maar de eventweide aan de boerderij is momenteel niet bruikbaar door de zware regenval.  Maar niet getreurd, Feest op het Erf kan toch nog doorgaan mits een aantal aanpassingen op het terrein. De festiviteiten zullen zondag doorgaan aan het onthaalgebouw aan de Boonmarkt én rond het erf van de boerderij.  Na regen komt zonneschijn! De weersvoorspelling voor zondag is optimaal: 21°C met een mild zonnetje, meer moet dat toch niet zijn?

Heel wat te beleven

Zoals altijd zet De Averegten gezelligheid voorop: optredens, catering en zoveel mogelijk marktkraampjes. De organisatie gaat terug naar hun roots en betrekken het boerenerf weer in het evenement. Ze laten je kennis maken met het boerenleven van weleer met o.a. demo’s van oude ambachten en een heuse boeren- en ambachtenmarkt. Kom proeven van lokale specialiteiten, geserveerd door lokale hoevewinkels en bioboeren! De Heikantse Bierliefhebbers staan weer trouw op post met Belgische speciaalbieren en de imkers van de Buc-Carbie zorgen voor pannenkoeken, koffie en thee. Kinderen kunnen ‘ravotten op grootmoeders wijze’ of meedoen met één van onze workshops, terwijl jij geniet van een hapje en een drankje op ons terras op de tonen van live ‘folklore’ muziek.

Goed georganiseerd

Een tip van Averegten:  breng een koeltas mee. De producten die de landbouwers meebrengen zijn kraakvers van hun velden en stallen hier vlakbij en eventueel verwerkt op hun boerderij. Je houdt ze dan ook best koel. Iedereen is welkom tussen 14 en 18.30 uur! Honden zijn aangelijnd toegelaten op het evenement en de rode wandelroute. Wagens en fietsen kunnen op de nieuwe én de oude parking aan het onthaalgebouw op de Boonmarkt 4a staan. Van daar is het ongeveer 1,7 km stappen tot aan de 2de locatie van het feest. Volg de wegwijzers. De wegen zijn volledig toegankelijk voor rolwagens en buggy’s. Aan de boerderij, Langendijk 17, is fietsparking voorzien. Fietsers en wandelaars kunnen ook langs de Langendijk naar het evenement.

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Speciale promoties Check het hier