Nieuws uit de regio

04-05-2023 - Heist-op-den-Berg

Brokkeljon in Zwaneberg

In september 2022 selecteerde Cultuurcentrum Zwaneberg, na een ‘open call’,  acht mensen die samen een tentoonstelling gingen ineensteken. Negen maanden later wordt de expo Brokkeljon geboren, een stevig fundament, maar met de ondertitel ‘Teer gehecht’, wat wijst de tere samenhang . De expo die loopt van 6 mei tot 4 juni met vernissage op vrijdag 5 mei in de exporuimte van Zwaneberg. Rode draad tussen het heterogene gezelschap bleek ‘het fotografisch beeld’.  Fotograaf Glenn Huyben en kunstenares Milou Abel namen de groep op sleeptouw en creëerden zelf ook werk.

Bij de eerste kennismaking bleek al snel dat de groep heterogeen was samengesteld, niet in het minst qua (fotografisch) werk. Enkele maanden en evenveel sessies later zijn de ‘brokkels’ te(d)er gehecht. “Hoewel fotografie de leidraad is in de tentoonstelling, is het een heel andere expo dan van een traditionele fotoclub”, vertelt Glenn Huyben die ook op de vernissage op vrijdag 5 mie om  20.30 u het verhaal de tentoonstelling zal brengen. “Het werk dat hier staat of hangt is documentair, grafisch, architecturaal, verhalend, abstract of traditioneel portret, kortom een rijke verscheidenheid. De deelnemers maakten kennis met elkaar, luisterden naar ieders inspiratie, leerden elkaars werk waarderen, overlegden uiteindelijk over de manier waarop ze hun werk zouden presenteren. De neuzen stonden al snel in dezelfde richting en er is veel van mekaar opgestoken. De manier waarop deze expo tot stand kwam getuigt op zich al van een eenheid. “

Zelf heeft Huyben een collage gemaakt rond de ‘jacht’. “Het is een besloten wereldje dat moet opboksen tegen het vooroordeel van barbaarsheid. De jacht is een oud instituut dat veel met de natuur bezig is. Het is het eerste verhaal waarin ik zelf geleefd heb, door mijn dochter die me met deze wereld heelt laten kennis maken. Elk beeld dat ik toon heeft zijn betekenis”.  Aan de bezoeker om dat verhaal te ontdekken. Misschien raak je erdoor vertederd of teer gehecht.

De andere deelnemers naast de 2 curatoren zijn Christoffer Allegrezza, Eddie Verhulsel,  Helena Genard, Lies Jacobs,  Peter Van Bree, Rita Verduyckt, Rudi Vandessel en Ted Oonk. De expo is geopend op maandag en vrijdag van 9 tot 17 uur, woensdag van 9 tot 20 uur, donderdag van 13 tot 17 uur, zaterdag van 10 tot 17 uur en zondag van 14 tot 17 uur. Dinsdag gesloten. Op zondag is er steeds iemand van de kunstenaars aanwezig.

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier