Nieuws uit de regio

14-01-2023 - Hulshout

50 jaar atletiek in Hulshout

Op zondag 15 januari organiseert AC Hulshout ter ere van hun 50-jarig bestaan het provinciaal kampioenschap veldlopen achter sport centrum Joris Verhaegen in het Hulshoutse industriepark. De wedstrijd wordt speciaal opgedragen aan Robert Dewit, medestichter van de club en 50 jaar lang betrokken bij het reilen en zeilen van AV Hulshout tot hij op 6 oktober 2022 in Herentals overleed. Het is de 48ste veldloop van de AC Hulshout, die door de bekende reden, 2 jaar niet is kunnen doorgaan.

Jeugdreeksen

De eerste start voor de jeugd zal gegeven worden om 10u20. Het hoofdprogramma voor de senioren start om 13u30. “Er zullen tal van jeugdatleten van de club aan de start staan en is het moeilijk om iedereen bij naam te noemen, want dan zouden we toch er misschien enkele overslaan, “vertelt Tom Lambrechts, duivel-doet-al bij de club. “We  kijken speciaal uit naar June Laurens, Nie Serneels, Finne Theys, Nola Bruers, Lize van Hoof, Ruben Joos en Thorben van Espen. Bij de cadetten, scholieren en junioren startten o.a. Jari Stappaerts, Rune ’S Jongers, Quinten Desmet, Jasper Desmet, Thibaut Vinck, Lotte van Espen, Jana Aerts en Lars Raeymaekers. Deze atleten wisten de voorbije wedstrijden enkele overwinningen, podiumplaatsen of toptien plaatsen te behalen en willen dit overdoen voor eigen volk”, aldus Lambrechts.

Eigen atleten

Bij de senioren heren springen vooral de namen van de eigen atleten in het oog. Ex Belgisch kampioen Sam Valgaeren, Thomas Derboven,  Sander Heemeryck, Siebe Philips behaalden bij de senioren en masters de voorbije winter al enkele overwinningen en ereplaatsen in de regionale veldlopen.  Bij de masters mannen en vrouwen is het uitkijken naar Glen Laurens, Jos Wijns, Diana Vetters en Liesbeth Monsecour. Zij maken voor eigen publiek kans om in hun eigen categorie de provinciale titel te behalen.

Niet alleen atletiek

A.C. Hulshout draait op volle toeren. Het hele jaar door vindt men het paars en wit van de club op diverse plaatsen. Vanaf 2011 heeft AC Hulshout naast de atletiekafdeling en het wielerteam ook een duatlon- en triatlonteam onder haar vleugels. Dit team zal de clubkleuren verdedigen onder de naam Domo-Scott Team, genoemd naar hoofdsponsor Scott Benelux en Domo elektro uit Herentals.  Dit voorbije jaren zijn hier al enkele Europese, nationale en provinciale titels behaald door onder meer Sam Valgaeren, Pieter Heemeryck, Thomas Derboven, Liesbeth Leysen e.a.

Groepstrainingen zijn er op dinsdag en donderdag van 18u45u tot 21u aan het sportcentrum in Hulshout. Wanneer er op zondag geen wedstrijd plaatsvindt, wordt er getraind tussen 10u en 11u30

www.achulshout.be

 

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Speciale promoties Check het hier