Nieuws uit de regio

30-11-2022 - Heist-op-den-Berg

Demonen en engelen van Greet Vermaelen

Bij uitgeverij Stokstaart verscheen het eerste boek van Greet Vermaelen uit de Meylemansstraat te Heist: Engelen & Demonen, Leven in een wereld van dualiteit. In deze stevige klepper – die je gerust haar levenswerk mag noemen – vertelt Greet eerst haar levensverhaal. Dat kan je omschrijven als een persoonlijke zoektocht, waarbij ze onder andere op latere leeftijd nog afstudeerde als gezinswetenschapper. Je leest ook over haar nabij-de-doodervaring en hoe die haar kijk op het leven totaal veranderde.

Mijn levensverhaal

“Tijdens mijn studies had ik al wel een aantal individuele werkjes en groepswerken moeten maken,” vertelt Greet. “Gedurende al die jaren verzamelde ik heel wat teksten en verhalen met inbegrip van een paar eindwerken. Het gevoel er ‘iets’ mee te doen werd sterker en langzaam maar zeker groeide toch het idee alles te bundelen en er een levensverhaal van te maken. De liefde ervoor bloeide op in mij, de gevoelens werden sterker en ik werd zwanger van een boek in wording.”

Een levenstaak

“Dit boek is in feite de reflectie en weergave van een vroeger leven vol schuld en schaamte, waarin ik blijkbaar niet alleen mezelf teleurstelde, maar ook mijn omgeving en familie. Ik ontdekte dat mijn leven – net als dat van vele anderen – vervuld was met pijn, ‘trauma’, tranen, afscheid en crisis. Maar juist doordat ik door dit scala van ervaringen ben gegaan, heb ik me verrijkt en kreeg ik nieuwe kansen. De waardevolle lessen die ik daardoor leerde, waren voor mij de sleutel om verlost te worden van destructief lijden of slachtoffer-zijn van een onvervuld zelfbeeld. Een levensreis, de ont-dekking en de vervulling van wie en wat ‘Ik Ben’, maar vooral een zoektocht naar verandering, verlichting, innerlijke rust en bewustwording. De uiteindelijke verlossing uit een niet vervuld leven naar de betekenis van een geïntegreerd mens-zijn. De acceptatie van mijn hartstochtelijke zoektocht naar universele waarheden, werden het fundament voor een queeste (een levenstaak) die tot op de huidige dag voortduurt”, aldus de Heistse schrijfster.

Het slagen voor de studie ‘Gezinswetenschappen’ gaf een enorme boost aan haar ‘Ik Ben’-gevoel, waardoor de demonen uit haar eerdere leven konden verdwijnen.Het boek Engelen en Demonen vertrekt van liefde, onvoorwaardelijke liefde, om met alle dagdagelijkse problemen te leren omgaan en tegenstellingen te omarmen. Je kan het boek ‘Engelen & Demonen’ bestellen via https://greetvermaelen.be/ . De kostprijs is 25 euro.

 

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Speciale promoties Check het hier