Nieuws uit de regio

25-11-2022 - Itegem

Een fazant of hazenrug van St. Hubertus

Zondag 27 november organiseren de Itegemse Landelijke RijVerenging en de wildbeheerseenheid Pitsemburg op de LRV terreinen aan de Hooiweg een grote Sint Hubertusviering, ter ere van hun patroonheilige. Vanaf 11 u is het een gezellige happening aan de LRV-kantine met dierenwijding, wildverkoop, gezellige cafetaria, een muzikaal intermezzo en leuke kinderanimatie.Sint Hubertus is de patroonheilige van de jagers, maar wordt ook aangeroepen tegen hondsdolheid.

Met de zegen van de Heer

Vroeger ging de viering door in het centrum van Itegem waar kleine huisdieren in de kerk de zegen kregen van de pastoor, die daarna naar buiten kwam om de aanwezige paarden te besprenkelen met wijwater. Door het drukke verkeer en het groot aantal rijdieren dat zich aanbood is de viering moeten verhuizen. Aan de LRV-kantine op het einde van de Kerkstraat is er een kort bezinningsmoment waarna alle aanwezige dieren gezegend worden. “Dat zijn vooral paarden en pony’s van onze vereniging”, vertelt Ellen Compagnie van LRV Itegem, “maar evenzeer honden en poezen, huiskonijnen en hamsters tot zelfs een parkiet. Iedereen met een beestje is welkom, maar ook zonder dieren mag je zeker een kijkje komen nemen. We hebben een ruime parking en de toegang is gratis”.

Wild van bij ons in de stoofpot

Honger of dorst hoeven de toeschouwers zeker niet te lijden: er is een ruime jeneverbar, boterhammen met spek, soep ‘van de bomma’ en frikadellen met krieken. Na de wijding wordt het vers geschoten wild per opbod verkocht. Wie graag een fazant of hazenbout op het menu zet, kan hier zeker zijn gading vinden. De opbrengst gaat naar 2 goede doelen:  het brandwondencentrum André Scheers aan het UZ Gent en het opvangtehuis Nethedal dat in Heist-station bezig is om een nachtverblijf te bouwen. Dit jaar hebben de jagers er voor gezorgd dat een deel van de buit bijna klaar is om zo in de pot te steken, want niet iedereen houdt er van om een fazant te pluimen of een haas zijn vel af te stropen. Voor de kinderen zijn er ponyritjes en voor het eerst ook een stokpaardjes race in verschillende leeftijdscategorieën. Wie zelf geen stokpaardje heeft, mag er zeker een lenen van de vereniging. Voor de muzikale animatie rekenen de jagers en de ruiters op jachthoorngroep Waldo.

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Speciale promoties Check het hier