Nieuws uit de regio

14-11-2022 - Heist-op-den-Berg

Wie volgt Femke op als dorpsdichter?

Vanaf 14 november gaat de Heistse Cultuurraad op zoek naar een nieuwe ‘Dichter bij de Nete’. Onder het motto “Welle hemme alles in Heist,… behalve een dorpsdichter” werd de wedstrijd 2 jaar geleden voor het eerst ingericht met de Wiekevorstse Femke Aubroeck als winnaar. Nieuwe kandidaten moeten 2 gedichten schrijven, een over een vrijblijvend onderwerd en één over Heist-op-den-Berg, in de breedste zin van het woord.

“Door het schrijven van gedichten en voordragen van zijn/haar werk tijdens culturele activiteiten en bij belangrijke gebeurtenissen in de gemeente kan een dichter bijdragen aan het sociaal-culturele klimaat van Heist-op-den-Berg,” staat in de motivatie van de Cultuurraad.  “Hij of zij kan met een dichterlijk oog kijken naar actuele ontwikkelingen in onze gemeente en opvallende gebeurtenissen lyrisch in de kijker zetten.

Nog 3 maanden tijd

De nieuwe Dichter bij de Nete wordt aangesteld voor een periode van 2 jaar en krijgt daarvoor een vergoeding van 800 euro.  Daarvoor moet hij of zij in die periode maximaal  12 gedichten schrijven en die af en toe ook voorlezen op culturele manifestaties. Deelnemen aan de wedstrijd kan tot 14 februari. Daarna maakt een uitgebreide jury een eerste selectie die dan besproken wordt door een beperkte jury waarin o.m. Rik Torfs en ere-burgmeester Luc Vleugels zetelen. Op 30 maart wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een voorstelling in Cultuurcentrum Zwanberg.

Afscheid van Femke

Femke Aubroeck schreef verschillende gedichten die op diverse manieren verspreid werden in de gemeente: aan winkeletalages, ingekaderd als moederdagcadeau,….  Begin 2023, ter gelegenheid van de Nationale Gedichtendaqg, wordt als afscheidscadeau een nieuw gedicht van Femke in de buurt van  Cultuurcentrum Zwaneberg op een pancarte ingehuldigd, zodat haar werk nog enkele jaren in he tcentrum van Heist te bewonderen is.

 

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

KN Light

KN Light is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken. Nu ook installateur van zonnepanelen.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Speciale promoties Check het hier