Nieuws uit de regio

24-09-2022 - Heist-op-den-Berg

Theaterseizoen terug van start

Met ‘De achterkant van de maan’ heeft het Heists Kamertoneel het amateur-theaterseizoen terug op gang geschoten in Heist. Marleen Verhaegen van het HKT kijkt met gemengde gevoelens terug op de voorbije periode, maar is ook niet erg gerust in het nieuwe theaterseizoen. “Voor 2021-2022 draaide we op ongeveer 80 % van onze normale bezetting. Voor 2022-2023 staan de verwachtingen echter ook niet hoog gespannen. Door de energiecrisis en de inflatie is cultuur één van de eerste zaken waar mensen op besparen”.

Heist speelt toneel

Een twaalftal Heistse gezelschappen heeft voor de komende periode een stuk geprogrammeerd. Heist in niet alleen een fanfaregemeente, maar duidelijk ook een volk van toneelspelers. Alleen Tejater Aventoe, met thuishaven Wiekevorst, heeft besloten om toch maar een jaartje over te slaan. Theater Klappetter heeft dan weer haar productie een paar maanden verschoven, van februari naar april, omdat er misschien toch weer een moeilijke periode in de winter zou kunnen aankomen. Het volledige overzicht van de Heistse amateurgezelschappen vind je in de Toneelbrochure van de Heistse Cultuurraad, die vanaf maandag 26 september onder meer beschikbaar is in de Heistse bib en het Cultuurcentrum Zwaneberg.

Een gevarieerd theaterprogramma

Het Heists Kamertoneel, de voortrekker van het Heistse amateurtoneel, heeft voor dit seizoen weer 6 gevarieerde stukken op stapel staan. ‘De achterkant van de maan’ speelt nog tot 9 oktober in het theater aan de Kattestraat in een regie van Nicole Lauwaert. De tragiekomedie vertelt het verhaal van Robin die van kleinsaf opgegroeide bij zijn grootouders. Grootvader is een jaartje geleden overleden op de leeftijd van 80 jaar. Oma Lieve is 75 jaar en begint tekenen van dementie te vertonen, of is het gemis van grootvader Louis oorzaak van haar verwardheid?

In het Allerheiligenverlof spelen ze ‘Als de maan niet onder wil gaan’, een stuk voor kinderen. Van 25 november tot 17 december wordt ‘Be my Baby’ opgevoerd en na nieuwjaar, van 13 tot 29 januari 2023 brengt de jeugd van het HKT een eigen versie van het Oedipus-verhaal. Daarna volgen nog ‘Gebroken ijs’ (van 3 tot 26 maart) en Fools (van 12 mei tot 3 juni). Kaarten reserveren voor het HKT kan op www.heistskamertoneel.be of op  0470/86 17 79

 

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Decomundo

High-end Designmeubelen voor Binnen en Buiten.  

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Speciale promoties Check het hier