Nieuws uit de regio

22-09-2022 - Heist-op-den-Berg

Europese jongeren in Heist

Onder impuls van Bernadette De Cat heeft Heist-op-den-Berg al vele jaren ervaring  met Europese uitwisselingsprojecten met jongeren en beleidsmakers die samen willen nadenken over een betere wereld. Van 25 tot 28 september loopt in Heist weer zo’n internationaal project met deelnemers uit 12 verschillende landen. EASY Towns (European Accessible Sustainable Young Towns) wil jongeren laten kennis maken met het culturele erfgoed van anderen en pleiten voor respect voor ieders culturele achtergrond.

Heist-op-den-Berg in de wereld

Eerder waren Heistsenaars, samen met Bernadette De Cat, ook al actief in andere Europese uitwisselingsprojecten. Met ‘Let’s post it’ werkten Heistse jongeren in Massa di Somma, een klein Italiaans dorpje op de helling van de Vesuvius, samen aan ‘European Citizenship’. Met ‘Swan’ (Society with Awareness of Non-Discrimination) deed Heist tot twee keer toe een Twin City-project met het Italiaanse Ercolano.

Met de steun van Europa

Easy Towns ijvert naar een samenleving waarin iedereen meetelt. De uitwisseling stond al eerder op het programma maar de Covid-19 doorkruiste helaas dit project. Europa was Heist-op-den-Berg goed gezind en gaf twee maal een verlenging van het budget en de activiteiten Meer dan 40 buitenlandse gasten krijgen een boeiend programma waarin jeugd, inclusie, tolerantie, respect en het Heistse culturele erfgoed centraal staan. Zij komen uit Kroatië, Duitsland, Slovakije, Italië, Polen, Roemenië, Slovenië, Spanje, Malta en Bulgarije. Ze verblijven in hotel Villa Monte in de Bergstraat of bij verschillende particuliere gastgezinnen. Op het programma staan onder meer een bezoek aan de Heistse maandagmarkt, een concert in CC Zwaneberg, aan diverse instellingen als het Hof van Riemen, de Sporthal, zwembad De LO en de Hnita Jazz Club.  Der zijn ook uitstappen naar het Fort van Breendonk, de Dossinkazerne en het Predikheren in Mechelen. Dinsdagavond worden ze nog officieel ontvangen op het gemeentehuis en krijgen ze op de watertoren nog een zicht op ‘Heist by night’.

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier