Nieuws uit de regio

18-09-2022 - Wiekevorst

Het 'honneke' wordt ingehuldigd op Wiekevorsts Dorpsfeest

Op zaterdag 24 september vindt de tweede editie van het Dorpsfeest Wiekevorst plaats. Na de succesvolle editie van 2019 en na een corona-pauze staan 18 lokale verenigingen weer te popelen om zich te tonen aan het dorp. Bij deze wordt ook officieel het dorpsmonument het ‘Honneke’ ingehuldigd. Het idee komt van het bekende plaatselijke versje: ‘Hedde deust, goa noa Wiekeveust, der is doa een honneke en da pist in a monneke’.Daarnaast is er nog heel wat randanimatie dat extra leven in de brouwerij zal brengen.

18 lokale verenigingen

Vanaf 14u starten de activiteiten onder de kerktoren van Wiekevorst met een optocht van de K.F. Onafhankelijkheid  en de Sint-Jansvriendens. Beide fanfares slaan de muzikale handen in elkaar om samen uw oren te bekoren. Hun optocht richting het podium is het startschot van deze feestelijke dag. Een verenigingsmarkt op het plein rond de kerk vormt de basis. De perfecte gelegenheid om kennis te maken met de werking van de lokale verenigingen. Dit wordt aangevuld met live optredens van muziek en dans én kinderanimatie. Randactiviteiten die zeker het vermelden waard zijn, zijn onder andere een springkasteel, het dorpsspel van KLJ Wiekevorst, een mini-tractor parcours van de Landelijke Gilde en de spectaculaireHoge Hakken Race waarvoor u alvast de enkels kan beginnen trainen. Inschrijven kan de dag zelf bij de vrouwen van Jong Ferm.

Het Honneke

Het beeld van het Honneke  is ontworpen door Berlinda Vervloet als een soort Manneke Pist met een fonteintje. Het werd gefabriceerd in de beeldhouwershal van de academie aan de Liersesteenweg en zal omstreeks 14h45 worden onthuld. Berlinda uit Berlaar voelde zich aangesproken door het ludieke karakter en de humor van het versje. Bovendien was het haar niet onbekend, omdat haar moeder - uit Wiekevorst afkomstig – het vaak opzegde. In haar kinderlijke fantasie dacht Berlinda dat je bij het hondje kon bestellen wat je graag wou drinken, cola of limonade of iets ander`s.

Tot de late uurtjes

 Avonds wordt de barbecue aangestoken om lekker te kunnen dineren. Indien u wilt meegenieten, dient u zich hiervoor in te schrijven. Dit kan zowel online als op papier, meer info op de Facebook pagina van Dorpsfeest Wiekevorst. De dag wordt afgesloten met een dansfeest waarop iedereen de benen kan losgooien. De beats worden verzorgd door Wiekevorsts dj-talent.Dorp

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

Het Pigment

schilder- & behangwerken - verf - raamdecoratie - tapijten - tafellinnen - sierkussens Koop al onze artikels online!    Bezoek onze webshop.  

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier