Nieuws uit de regio

04-07-2022 - Heist-op-den-Berg

Baanwinkels op de N10 in Heist

De provincie Antwerpen wil in Heist-op-den-Berg langs de Liersesteenweg (N10) ter hoogte van het Fabiolakruispunt en de Lostraat clusters van winkels mogelijk maken. Ze wil daar grote winkels die niet in het centrum thuishoren door hun specifieke eigenheid of product een plek geven. Enkele weken geleden gaf het Bergstraatcomité de afwezigheid van baanwinkels langs de N10 aan als één van de redenen van het succes van de Bergstraat.

“De Liersesteenweg of N10 is een belangrijke verkeersas en gewestweg die dwars door Heist-op-den-Berg loopt”, legt Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor Ruimtelijke Ordening uit. “Erlangs zijn vooral winkels en bedrijven gevestigd, met hier en daar ook wat woningen, telkens met een eigen in/uitrit. We willen die detailhandel die omwille van hun specifieke eigenheid of soort product niet in de handelskern thuishoort, een plek geven in clusters ter hoogte van het Fabiolakruispunt en de Lostraat. Dat wil uiteraard niet zeggen dat we de reeds gevestigde winkels en bedrijven verplaatsen. Het gaat om een visie voor toekomstige lokalisatie.”

Het groeperen van winkels past in de intergemeentelijke visie die met het EFRO-project 'Baanwinkels en gemeenten op één lijn' voor de hele N10, van Lier tot Heist-op-den-Berg, is opgemaakt. Opgelet, het PRUP heeft niets te maken met de aanleg van de ovonde, fietstunnels en fietspaden door het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer.

Jan Moons, burgemeester van Heist-op-den-Berg is enthousiast: “Het provinciaal RUP Fabiolakruispunt en Lostraat is een zeer waardevolle aanvulling op het kleinhandelsbeleid van het lokaal bestuur.  Met dit plan wil de provincie de grote winkels, die niet in het gemeentecentrum thuishoren door hun specifieke eigenheid of product, immers groeperen langs de Liersesteenweg (N10). Dat zorgt voor een betere verkeersdoorstroming en meer verkeersveiligheid op die N10 én voor versterking van de handelskern.”

 

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier