Nieuws uit de regio

30-06-2022 - Heist-op-den-Berg

Ambiance op de Chirofeesten

Op 1,  2 en 3 juli zal het weer bijzonder druk zijn in en rond zaal De Zwaan aan de Stationsstraat want de jongens en meisjes van Chiro Heist-centrum zijn daar fel in de weer met de opbouw van de Heistse Chirofeesten. Nadat er vorig jaar een light versie was op de terreinen naast de lagere school in de Oude Liersebaan, is er dit jaar terug gekeerd naar de vertrouwde plek aan het station. Het thema is dit jaar de Mexicaanse Día de Muertos. Maar of de feesten zo eng en griezelig zijn als de Dag des Doods  in Midden-Amerika, zal u zelf moeten komen vaststellen.

Op vrijdag 1 juli wordt afgetrapt met een kinderfuif om 18 u waar de ouders uitdrukkelijk niet toegelaten zijn. Om 22 u begint in de grote tent Fiesta Sombrero, het dansfeest dat ondertussen al  een bekend is fenomeen geworden.  Dj Mannie trapt af en na middernacht neemt dj Laares over.

Op zaterdag beginnen ze er al vroeg aan, want vanaf 8 u ’s morgens kan je inschrijven voor de fietstocht van naar keuze 30, 70 of 90 km. Nieuw is het spikebaltornooi vanaf 14 u. een balspel van 2 tegen 2 met in het midden een kleine trampoline. De kerels gaan met een delegatie van Chirojeugd Vlaanderen  in Denemarken meedoen met "Landslejr", een 9-daags avonturenkamp. Om het tripje te financieren zijn ze al gaan helpen op twee galabals voor geld en organiseren ze op zaterdag een ‘Schijt je rijk’. Om 13 u wordt de koe los gelaten op het grasveld achter De Zwaan. Op de website https://chirofeesten.heist-centrum.be/ kan je al een vierkante meter kopen voor 3 euro. In de zaal is er om 20 u een recreatieve quiz (inschrijven op dezelfde website) en om 22 u geeft lokaal talent Roel een akoestisch optreden in de biertent.

Op zondag is er vanaf 13 u een groot recreatief volleybaltornooi , waar ook op voorhand moet ingeschreven worden. Waar vrij kan aan deelgenomen worden, is de speelnamiddag voor kinderen tot 12 jaar. Voor 2 euro krijg je een speelkaart waarmee je de hele namiddag leuke spelletjes kan doen en op het einde nog een cadeautje krijgt. Het feest wordt vanavond afgesloten met de ‘Tot Slot Show’ en  om 22 u het optreden van de in Heist wereldberoemde covergroep Elentriek die tot middernacht en selectie brengen van de beste Nederlandstalige nummers van de voorbije decennia

Drie dagen lang is ook de biertent geopend, aangekleed in Mexicaanse sfeer, met 40 voorgeproefde en goedgekeurde streekbieren.  Daarnaast nog een gezellige koffiebar, maar waar het hardst gewerkt wordt is het restaurant dat drie dagen open is met mosselen, pasta’s, croques en een echt frietkot.

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier