Nieuws uit de regio

26-06-2022 - Hallaar

55ste Ronde van Hallaar

Met 55 edities is de ‘Ronde van Hallaar’ niet alleen een lange traditie, je kan het zelfs bijna folklore noemen. Behalve in Heist-Zonderschot , waar de ‘Ronde van Zonderschot’ een uitvlucht is om een hele week lang te feesten, zijn op vele plaatsen de loopkoersen voor kinderen verdwenen. Einde schooljaar - begin vakantieperiode en na 2 jaar afwezigheid organiseert de lokale KWB vanaf maandag 27 juni weer de Ronde van Hallaar. Tot en met zondag 3 juli geeft de jeugd van Hallaar (vanaf 3 jaar!) elke avond het beste van zichzelf in verschillende wijken van de kleinste Heistse deelgemeente.

Een heel week lang zal de Ronde van Hallaar het sportieve beeld in het dorp bepalen.  De organisatie is ook een beetje gekopieerd op de echte Ronde van Frankrijk met sponsors voor elke rit, een gele trui voor de leider in de stand die ook kan rekenen op een sponsor en een tijdrit tussendoor. Opvallend is dat elk geboortejaar een aparte reeks vormt (alleen de oudste reeksen jongens en meisjes lopen per 3 jaar) wat betekent dat er elke dag niet minder dan 24 wedstrijden worden gelopen. Op de laatste dag komt daar nog de peuterreeks bij voor kindjes van 2 jaar en de ‘marathon van Hallaar’, een jogging van 4 km.

Het programma:
maandag 27 juni: Honingstraat
dinsdag 28 juni: Averegtenlaan
woensdag 29 juni: lange Rechtestraat
donderdag 30 juni:  Spekstraat (op het terrein van KFC Molenzonen)
vrijdag 1 juli: Merelstraat
zaterdag 2 juli: Slagvelden
zondag 3 juli: De speelplaats van de lagere school aan de L. Carréstraat.

Van maandag tot zaterdag beginnen de wedstrijden om 19 u, op zondag al om 13.30 u. Dan is er naast de extra wedstrijden voor peuters en joggers, ook heel wat randanimatie voorzien als springkastelen en een schminkstand.

Hoewel vooral in kleinere straten wordt gelopen, brengt de koers toch af en toe wat verkeershinder met zich mee, waarvoor de organisatoren alvast de medewerking van iedereen vragen.

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier