Nieuws uit de regio

20-06-2022 - Heist-op-den-Berg

Minister Vandenbroucke opent Wijkgezondheidscentrum

Op de voormalige site van de christelijke mutualiteiten aan de Frans Coeckelbergstraat (achter de Goed-apotheek) kwam federaal minister van volksgezondheid Frank Vandenbroucke het nieuwe Wijkgezondheidscentrum officieel openen. Enkele jaren geleden was het opgestart in de Cederstraaat achter Kringwinkel Zuiderkempen, maar ondertussen al uitgebreid met 4 containers en dus helemaal uit zijn voegen gebarsten.

Het centrum valt onder een vzw dat ook 2 centra in Herentals en een in Geel beheert.  Op de site van de voormalige Christelijke Mutualiteiten neemt het centrum zijn intrek in splinternieuwe gebouwen, aangepast aan de huidige normen.

Een wijkgezondheidscentrum is een aparte vorm van gezondheidszorg met als bijzonderheid het maandelijks forfait in plaats van de betaling bij elke consultatie. In  het centrum zitten niet alleen een aantal dokters, maar ook een verpleegkundige, een psycholoog en een maatschappelijk assistent,een tabacoloog en in de verdere toekomst ook kine. Al deze zorgverleners werken nauw samen in team, wat een sterk zorgmodel oplevert. Kortom, je vindt er het hele gamma van de basisgezondheidszorg. Om een beroep te doen op deze manier van gezondheidszorg moet je eerst ingeschreven zijn. Dat kan elke werkdag  van 8.15 tot 19.00 uur. Als je vooraf een telefonische afspraak maakt, dan ben je er zeker van dat een onthaalmedewerker tijd heeft om jou meteen in te schrijven. Het centrum staat open voor iedereen uit Heist-op-den-Berg, Beerzel of klein Hulshout en  heeft op dit moment reeds 1.350 patiënten. De artsen die er actief zijn, zijn dr. Jolien Vanopdenbosch, dr. Jos De Smedt en dr. Isabel Spencer Lopes.  ”Wij staan open voor een breed publiek, iedereen is hier welkom, maar wij werken wel sterk rond toegankelijkheid”, vertelt coördinator Kris Van Houdt. “In het Heistse wijkgezondheidscentrum komen mensen van allerlei slag, maar het is inderdaad zo dat wij sterk inzetten op toegankelijkheid”.

Het nieuwe centrum is alleen van adres veranderd: Frans Coeckebergstraat 6B, Heist-op-den-Berg. Telefoon en e-mail zijn hetzelfde gebleven: 015 343 346 – heist@wgckempen.be

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Samen met u gaan ze op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Speciale promoties Check het hier