Nieuws uit de regio

12-01-2022 - Heist-op-den-Berg

Boetes voor vuurwerk?

De Heiste politie heeft in de nieuwjaarsnacht 2 gasboetes en 1 gewoon proces verbaal opgesteld voor het afschieten van niet toegelaten vuurwerk. Korpschef Eva Tolleneer erkent dat de politie een flink aantal oproepen binnen kreeg voor via de oproepnummers 101 en 112, maar tegen de tijd dat de politie ter plaatse arriveerde, was de schieting voorbij. De uitgeschreven boetes waren betrappingen ter plaatse voor middernacht en één als ‘onopzettelijke brandstichting’.

In het gemeentelijke reglement werd toestemming gegeven om ‘geluidsarm’ vuurwerk (maximum 85 dB(A) ) af te vuren tussen 0 u en 0.30 u, met daarnaast nog enkele andere voorwaarden  zoals de aanwezigheid van een brandblusser en de verwittiging van de buren. Tijdens de recente gemeenteraad erkende voorzitter Patrick Feyaerts (Open VLD) dat er in zijn straat (nvdr. Molenstraat) “heel wat mist hing door het afgeschoten vuurwerk” en ook burgemeester Jan Moons verklaarde dat er op het gouden kruispunt heel wat vuurwerk te zien en te horen was.  Frans Poortmans (Vlaams Belang) vraagt of er volgend jaar niet meer politieploegen op het terrein kunnen gebracht worden om de nodige vaststellingen van overtredingen te doen.

 

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Het Pigment

schilder- & behangwerken - verf - raamdecoratie - tapijten - tafellinnen - sierkussens Koop al onze artikels online!    Bezoek onze webshop.  

lees meer

Speciale promoties Check het hier