Nieuws uit de regio

07-01-2022 - Itegem

"Mijn eerste eigen kinderboek"

Anita Van Parijs uit Putte heeft samen met Christine Rijmenenants uit Itegem haar eerste kinderboek uitgegeven. Samen maakten ze ‘Dokter Haas en Moeder Kip’, een boekje om voor te lezen aan kleuters om zelf door jonge kinderen te laten lezen. Gewezen kleuterleidster Anita schreef de tekst en Christine zorgde voor de mooie aquarel-tekeningen.

“Als kleuterjuffrouw had ik  in het Atheneum van Keerbergen al veel boekjes voorgelezen,” vertelt Anita. “Ik heb altijd het idee gehad om, na mijn pensioen, zelf verhaaltje voor kinderen te schrijven. Toen ik de aquarellen van Christine op een tentoonstelling had gezien, wist ze meteen: daar moet ik een boekje van maken. Ik was vooral gecharmeerd door een mooie prent van een waterskiënde haas. Ze maakt veel aquarellen met dieren.  Mijn verhaal met beestjes was al een jaar of 3 klaar, maar ik vond nog geen uitgever. Samen met Christine kwam ik terecht bij uitgeverij Stokstaart in Heist.”

Anita vertelt het verhaal van Moeder Kip met een ondeugend kuikentje, en daar komen problemen van. Ze stoot haar teen en Dokter Haas moet er bij komen. Maar hoe kan die veilig aan de overkant raken, van de gevaarlijke autoweg? De dieren steken de koppen bij mekaar en vinden een slim plan.

In het boek vind je achteraan ook de tekst en een muziekpartituur van het bijhorende leuke kinderliedje ‘Moeder Kip stootte haar teen’.

Anita wil nog even kijken hoe het loopt, maar heeft alvast een tweede boek in het hoofd.

Meer info over ‘Dokter Haas en Moeder Kip’ vind je op www.dokterhaas.be waar je ook een link vindt om te bestellen.

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Speciale promoties Check het hier