Nieuws uit de regio

27-12-2021 - Heist-op-den-Berg

Tylaine speelt Oezbeekse volksdansen

De Heistse pianiste Tylaine Van den Broeck is bij het grote publiek bekend van haar deelname aan Belgium’s Got Talent op VTM, waarbij ze haar pianocomposities Mermaid Magic  live illustreerde met enkele zeemeerminnen in een zwembadbassin. In samenwerking met Hubert Boone, onder meer bekend als oprichter van het Brabants Volksorkest, heeft ze een nieuw album uit gebracht: “Impressies van de Zijderoute in Oezbekistan”.

Hubert Boone uit Nederokkerzeel is naast muzikant en componist muziekonderzoeker van Vlaamse/Belgische volksmuziek. Dat gaf hem de kans de verste hoeken van onze planeet te verkennen. Met het ensemble Limbrant nam Boone in 2017 deel aan Sharq Taronalari-festival in Samarkand (Oezbekistan). “Om de reisherinneringen aan de sprookjesachtige Zijderoute te koesteren, schreef Hubert tijdens deze pandemie dertien nummers voor piano,” vertelt Tylaine, “Daarmee wil hij hulde brengen aan zijn gidsen Nafisa en Mahfuza, aan hun families en aan de vele anderen die hij op zijn tochten ontmoette. Hubert leerde ik kennen via zijn zoon en producer Andries, voor wie ik eerder al arrangementen verzorgde. De muziekstukken heb ik vorige zomer ingespeeld in studio Kraaikant in Nieuwrode.  Ik heb me verdiept in die volksmuziek en de bijhorende volksdansen. Net omdat de frasering en de accenten juist moeten zitten.  Het album ‘Impressies van de zijderoute in Oezbekistan’ komt ook uit in het buitenland. ‘Ik zou graag met deze muziek, al dan niet in combinatie met eigen werk, langs culturele centra’s willen trekken”.

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier