Nieuws uit de regio

22-12-2021 - Heist-op-den-Berg

Heist heeft nieuwe burgemeester

Na 63 jaar christen-democraten aan het roer levert vanaf 1 januari 2022 een andere partij de burgemeester in Heist. Op 22 december heeft N-VA-er Jan Moons (51) in het provinciehuis de eed afgelegd bij gouverneur Cathy Berx in het bijzijn van zijn naaste familie. Voor Moons was het een emotioneel moment omdat zijn vader dr. Jan Moons het niet meer mocht meemaken. Dokter Moons  was een voortrekker van de Volksunie en zat in die hoedanigheid onder meer in de provincieraad in Antwerpen. Ook aftredend burgemeester Luc Vleugels woonde de eedaflegging bij.

Nationaal is Jan Moons vooral bekend als voormalig keeper bij onder meer Lierse, Germinal Beerschot en KRC Genk. Hij werd 6 keer opgeroepen voor de nationale ploeg, maar stond nooit effectief in het Belgisch elftal. Voor zijn voetbalcarrière gaf hij trouwens zijn studies geneeskunde op. Sedert 2008 runt Moons zijn eigen evenementenbureau. “Eigenlijk heb ik altijd voor volksvermaak gezorgd,” vertelt de nieuwe burgemeester, “eerst als voetballer en daarna als organisator van allerlei feestelijkheden en fuiven.” En de politiek heeft hij ook met de paplepel ingekregen. ”Ik ben sinds 2013 gemeenteraadslid en al 3 jaar schepen, ik ben dus al redelijk gerodeerd voor de job als burgemeester.  Voor de komende 3 jaar is het beleidsplan al redelijk gedetailleerd uitgetekend, samen met de toekomstige schepenen die mee aan de onderhandelingstafel zaten. Op die manier zal de personeelswisseling vlot verlopen.” Moons hoopt de constructieve samenwerking, zoals in de voorbije jaren, te kunnen verder zetten.  Voor de samenwerking met de provincie heeft Moons een rechtstreekse lijn met het bestuur in de persoon van provinciaal deputé Jan De Haes, ook N-VA en gemeenteraadslid in Heist.

De grote uitdagingen voor de komende periode zijn onder meer de werken aan de ‘ovonde’ Fabiola die de mobiliteit in Heist de komende jaren onder druk zullen zetten. Voorts staat een nieuwe sporthal in de steigers en wordt de aanzet gegeven tot 2 ingrijpende investeringen: een nieuw administratief centrum op de plaats van de bibliotheek en een nieuw woonzorgcentrum in de Vlinderstraat.

In haar speech hoopte gouverneur Berx dat de nieuwe burgemeester hopelijk zijn focus kan verleggen van de pandemie naar andere zaken en feliciteerde ze ook nog Luc Vleugels door zijn Einstein-coalitie.

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Het Pigment

schilder- & behangwerken - verf - raamdecoratie - tapijten - tafellinnen - sierkussens Koop al onze artikels online!    Bezoek onze webshop.  

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier