Nieuws uit de regio

15-10-2021 - Heist-Goor

Theater Opnieuw speelt opnieuw De Meisjeskamer

Ongeveer 10 jaar geleden was de toneelafdeling van Fanfare De Vrije Eendracht in Itegem aan ’t repeteren voor De Meisjeskamer. Hun thuishaven, zaal Lux,  brandde helaas af en spijtig was dat ook het einde van de toneelkring. Meer dan 10 jaar later, op vrijdag 15 oktober 2021, ging De Meisjeskamer dan toch in première In zaal Termolen in Heist-Goor door Theater Opnieuw, ontstaan uit de harde kern van de teloor gegane Itegemse vereniging.

“Theater Opnieuw ontstond in 2017 aan den toog”, vertellen Nikol Verstraeten en Christel Bellens: “Dat waren nogal tijden toen wij toneel speelden. Als we nu eens opnieuw begonnen”.  Een naam voor de nieuwe vereniging was dus ook rap gevonden, want de Fanfare De Vrije Eendracht was ondertussen ook teloor gegaan. Zaal Termolen aan de Pastoor Mellaertsstraat in Heist-Goor was toevallig vrij en biedt mooie faciliteiten voor toneelverenigingen De harde kern van Theater Opnieuw bestaat nog altijd uit mensen met Itegemse roots, zoals de huisregisseur Liljan Verstraeten.

Na Hartelijk Gecondoleerd (2017), Ontkoppeld (2018) en Ziekelijk (2019) wordt dit jaar het stuk hernomen waarvoor men destijds aan werkte, maar dat door de brand niet kon doorgaan.

De Meisjeskamer neemt het publiek mee naar de slaapkamer van twee zussen die in hun kinder- en tienertijd samen slapen. Hun gesprekken en discussies zijn heel herkenbaar. De schrijfster Geertrui Daem is er in geslaagd dit in een heel volkse, humoristische stijl weer te geven. Omdat de scénes in verschillende jaartallen spelen, zijn er telkens tussendoor actualiteitsbeelden over de betreffende periode.

De Meisjeskamer, met Nikol Verstraeten en Christel Bellens wordt nog opgevoerd in zaal Termolen op 15, 19, 21 en 22 oktober, telkens om 20 u.. Kaarten reserveren via www.theateropnieuw.be of op 0494 15 06 45 (elke werkdag tussen 18 en 20 u)

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

De Banier

Verkoop van Chirokleren, spelmateriaal en creatieve producten om te knutselen

lees meer

Speciale promoties Check het hier