Nieuws uit de regio

14-10-2021 - Heist-op-den-Berg

Ouder dan de 100-jarige Huisvestingsmaatschappij

De Heistse Sociale Huisvestingsmaatschappij wordt dit jaar 100, maar heeft een huurder die nog ouder is.  Marie Benoit Leonard Van Loock (Leon voor de vrienden) wordt op 17 oktober 101. De kranige man woont nog steeds alleen in zijn huis en werkt nog regelmatig in zijn moestuin, groenten voor de soep die hij zelf maakt. De voorzitter van de Huisvestingsmaatschappij Wim Van den Bruel ging de oudste huurder alvast feliciteren met en flinke bos bloemen.

Leon is afkomstig van Hallaar waar hij op de Leopoldlei woonde,  later op de Itegemse steenweg (nu L. Carréstraat) en daarna in de Schransstraat. Toen de kinderen bijna uit het huis waren, verhuisde het gezin naar de Moretuswijk. Dat zijn eerste naam ‘Marie’ is, heeft al heel wat hilarische momenten opgeleverd. Op vele documenten wordt hij dan ook als ‘mevrouw’ aangesproken.  Leon werd geboren op 17 oktober 1920 en heeft dus bewust WOII meegemaakt. “Ik heb wel veel Duitsers gezien, maar omdat ik in de mijn werkte, moest ik niet naar Duitsland”, vertelt hij daarover. Daarna werd hij metser en heeft 35 jaar voor dezelfde Mechelse baas gewerkt, de laatste jaren als afwerker, bijvoorbeeld voor het plaatsen van trappen of badkamers.  Leon was meer dan 70 jaar getrouwd met Maria Van den Meutter die op 93-jarige leeftijd overleed. Ze kregen 5 kinderen: Annie, Jos, Roger, Marie-Jeanne en Marie-Christine. Opvallend is dat hij ter gelegenheid van zijn 50ste en 60ste huwelijksverjaardag telkens een reis naar Amerika heeft ondernomen.

Leon is nog bijzonder vitaal, zowel lichamelijk als geestelijk. Tot vorig jaar deed hij nog regelmatig een wandeling rond de blok waar hij woont en vandaag werkt hij nog veel in zijn tuin. “Maar na een uurtje moet ik wel even gaan rusten”. Zopas haalde hij zijn 3de coronaspuit in het vaccinatiecentrum en volgens dochter Annie was hij verwonderd dat daar zoveel ‘ouwe mensen’ rondliepen met een wandelstok of in een rolstoel. Tijdens corona is hij niet veel buiten gekomen. Dan kijkt hij televisie, voetbal of koers en ook het nieuws of leest hij de krant. “Ik lees nog zonder bril, maar de kleinste lettertjes zijn wel moeilijk”.

Op zondag drinkt hij een cava en trekt ook een flesje wijn open die tegen dinsdag of woensdag leeg is. Voor de rest heeft hij geen speciale geheimen om zo oud te worden, maar stiekem hoopt hij om ooit de oudste man van België te worden.

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier