Nieuws uit de regio

30-09-2021 - Putte

Afbreken en terug opbouwen

In  vaccinatiecentrum Klein Boom zou normaal op 6 of 7 oktober de laatste prik gezet worden. In de grote ‘Hangaar 604’ werden al verschillende andere evenementen geboekt, onder meer een groot bedankingsfeest voor alle vrijwilligers. Door de plotse beslissing dat àlle 65-plussers een derde prik moeten krijgen, moest Eerstelijnszone Bonstato naar een oplossing. Burgemeester Peter Gysbrechts, die niet gediend was met de zeer laat gecommuniceerde beslissing, heeft toch een oplossing gevonden.

“Onze gemeenten moesten aan de slag om in het belang van onze mensen opnieuw zelf voor een oplossing te zorgen voor deze situatie, liefst zonder iedereen die terug wil sporten, vergaderen en feesten te moeten ontgoochelen”, aldus Gysbrechts.

Op 8 oktober wordt het bestaande vaccinatiecentrum afgebroken en meteen wordt een nieuwe infrastructuur opgericht op dezelfde locatie, zijnde in een andere, kleinere, vorm.  Het wordt een plug & play versie van het originele, maar dan kleiner.  “We zorgen er voor dat de nieuwe vaccinatielijnen indien nodig snel kunnen worden weggenomen en teruggezet worden wanneer de volledige “Hangaar 604” in gebruik is voor enkele andere evenementen,” aldus Peter Gysbrechts. “We verwachten dit toch enkele malen te moeten doen”.

Uiteraard zal er op dagen van vaccinaties geen andere activiteit in Hangaar 604 kunnen plaatsvinden, maar op andere dagen kan er wel activiteit zijn  ‘naast’ het dan gesloten vaccinatie gedeelte.

Peter Gysbrechts: “In principe zullen we dan vanaf 10 oktober weer operatief zijn, maar alles zal afhangen van wanneer we de 65+’ers effectief kunnen oproepen. Hiervoor is het wachten op de hogere overheid. Graag willen we weten wanneer de uitnodigingen kunnen vertrekken en dus wanneer we deze doorstart kunnen maken. Uiteraard ook of er vaccin zal beschikbaar zijn en welke de richtlijnen zijn over wie wanneer zijn 3de  prik kan ontvangen.”

Het bedankingsfeest ‘Een avond onder de sterren’ op donderdag 21 oktober voor de 800 vrijwilligers zal waarschijnlijk toch doorgaan. Ze worden getrakteerd op een avond met speeches, een DJ met dansvloer, 3 togen en foodtrucks.

 

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Speciale promoties Check het hier