Nieuws uit de regio

28-09-2021 - Heist-op-den-Berg

Een fietser in de gemeenteraad

Er wordt weer heel wat gewisseld in de Heistse gemeenteraad. De nieuwste wijziging is het ontslag als gemeenteraadslid van Bart Van Asten (Groen). Hij wordt opgevolgd door Booischottenaar Joachim Van der Auwera, voortrekker van de lokale afdeling van de Fietsersbond.

Bart Van Asten werd actief bij Groen Heist-op-den-Berg nadat ze hun zetel in de gemeenteraad verloren in 2012. Hij heeft zich dan vele jaren ingezet om de partij te laten groeien. Onder zijn voorzitterschap heeft Groen twee zetels kunnen veroveren in 2018 en deelname aan de meerderheid.  Gewijzigde persoonlijke en professionele omstandigheden maken het echter moeilijk om de nodige tijd en energie te spenderen die nodig zijn als raadslid.

Bart Van Asten wordt vervangen door Joachim Van der Auwera. Joachim werd door Bart mee aan boord gehesen bij Groen en was campagneleider in 2018. In het verleden kwam Van der Auwera vooral in beeld als lokale voorzitter van de Heistse Fietsersbond. Zo organiseerde hij regelmatig een fietstocht met lokale mandatarissen langs moeilijke punten voor fietsers die een aanpassing verdienden. In dat kader heeft hij recent ook overlegd met de schepen van mobiliteit over een fietsenquête die werd uitgevoerd in samenwerking met de Duurzame Heistenaars.

Van der Auwera woont in de Broekmanstraat te Booischot, heeft een vrouw en 2 kinderen die veel fietsen. Op dit moment is hij co-voorzitter van Groen Heist-op-den-Berg (samen met Matthias Van Veldhoven) en lid van het directiecomité bij het AGB (Autonoom Gemeentebedrijf) van Heist-op-den-Berg. Zoals verwacht zal ‘mobiliteit’ zijn belangrijkste aandachtpunt worden in de Heistse gemeenteraad.

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Gunter Bosmans

Kasseien - Kleiklinkers - Natuursteen - Recuperatiesteen … Gelegd of voor de doe-het-zelver

lees meer

Speciale promoties Check het hier