Nieuws uit de regio

27-09-2021 - Hallaar

Terug naar zijn jeugd op Flandria-brommers

15 jaar geleden zag Alex Van den Putte (69) uit de Nieuwe Laan in Hallaar op  de Heistse rommelmarkt  in De Loods een Flandria brommer staan, zoals hij op 16-jarige leeftijd ook een had. In een opwelling kocht hij die voor 300 euro, het begin van een verzameling unieke Flandria’s waarvan er ééntje gewoon bij hem thuis in de living staat te pronken.

“Als 14-jarige kreeg ik van de buurman een oud brommertje om te crossen en toen ik 16 was en ging werken, kocht ik mijn eerste Flandria”, begint Alex zijn verhaal. “Daar was ik bijzonder trots op, maar door legerdienst, trouwen, kindje kopen, verdween dat een beetje”. Na die eerste Flandria zijn er nog verschillende bijgekomen.  “Er staan zelfs nog een paar in mijn ouderlijk huis omdat in mijn eigen garage geen plaats meer is. Mijn allereerste exemplaar is helaas zoek geraakt, maar ik heb exact dezelfde op de kop kunnen tikken en die staat nu in onze living”.

De Flandria-brommers zijn allemaal compleet in orde, rijvaardig en voorzien van een nummerplaat voor motors, omdat ze ongeveer 75 km per uur kunnen halen. Voor echt moelijke problemen gaat hij naar een vriend, maar voor de rest doet Alex het grootste deel van het onderhoud helemaal zelf, gewoon geleerd door het te doen. Dat doet hij het liefst met originele onderdelen, die steeds moeilijker te vinden zijn. “Bij het faillissement van de Flandria-fabriek in de jaren ’80 heeft iemand uit Ichtegem de rest van de onderdelen opgekocht voor de prijs van oud ijzer. Die verdient daar nu veel geld aan”, heeft Alex al ondervonden. Zijn verzameling is nu ook al flink wat geld waard. “Soms worden er zotte prijzen voor geboden, maar voorlopig hou ik ze toch bij. Ik hou er van om op zaterdag een ritje te doen, vorige week nog 190 km, en ik ben nog maar één keer onderweg in panne gevallen. Ik voel me terug jong als ik een toertje kan doen, maar ’s anderdaags kan mijn rug dan wel een beetje pijn doen, door de onnatuurlijke houding”. Voor zijn verzameling streeft Alex er naar verschillende modellen en uitvoeringen, maar geen zogenaamde mini-brommertjes die Flandria ook een tijdje produceerde. Zo heeft hij een unieke trial-versie waarvan de zetelhoes nu naar Italië is om er voor anderen een exacte kopie van te maken, omdat originele exemplaren niet meer bestaan.

Wie interesse heeft in Flandria brommers mag Alex steeds bellen op 0496 03 12 22

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Speciale promoties Check het hier