Nieuws uit de regio

04-09-2021 - Wiekevorst

Radio Apollo huist nu in woonzorgcentrum St.Jozef

Radio Apollo in Wiekevorst huisde meer dan 35 jaar in de tuin van Flora Vercammen aan de Wittegracht. Na een korte tussenstop in de voormalige Wiekevorstse pastorij hebben ze nu een nieuw onderkomen gevonden in WZC St.Jozef. Van daaruit maken ze nu internetradio voor Wiekevorst en ruime omgeving. Een glazen wand en webcam zorgen ervoor dat bewoners, bezoekers en luisteraars van het woonzorgcentrum live kunnen meegenieten.

Radio Apollo is nog nét geen 40 jaar een begrip in Wiekevorst en omstreken. In 1982 richtte Benny Deckers samen met enkele schoolvrienden een piratenradio op langs de Witte Gracht in Wiekevorst in de tuin van Flora Vercammen, beter bekend als moemoe Apollo. Door de herverdeling van het radiolandschap verloor de radiozender eind 2017 na meer dan 35-jaar zijn FM-frequentie. Radio Apollo bleef echter niet bij de pakken zitten en hield contact met de lokale gemeenschap en zijn luisteraars door de overstap te maken naar het internet. “Hoewel heel wat luisteraars de overstap maakten van de FM-frequentie naar het internet, was dat niet voor iedereen even evident. Een deel van dit publiek komen we nu terug tegen in het woonzorgcentrum. Zij zijn dus enorm blij dat ze na een 4-tal jaar van “radiostilte” opnieuw kunnen luisteren (en komen kijken) naar hun vertrouwde Radio Apollo”, aldus oprichter Benny Deckers.

Woonzorgcentrum Sint-Jozef in Wiekevorst zet de laatste jaren sterk in op “buurtnetwerken” waarmee het mensen wil ondersteunen bij het vinden van een dienstverlening op maat. Van ouderen die nood hebben aan thuisverpleging of willen deelnemen aan een activiteit, tot jonge gezinnen met een vraag naar kinderopvang. “Buurtzorg Het Pluspunt Wiekevorst” wil het dorp opnieuw samenbrengen en zo een ontmoetingsplaats vormen voor en door iedereen uit de buurt. In dat kader wordt de komst van Radio Apollo ook hartelijk verwelkomd. Burgemeester Luc Vleugels, die het lintje van de nieuwe radiostudio mocht doorknippen, dat de binding van het zorgcentrum van de plaatselijke gemeenschap hiermee nog sterker wordt.  Waarschijnlijk is het een unicum dat een lokale radio voor een dorpsgemeenschap haar uitzendingen verzorgt vanuit een rusthuis. Zaterdag 18 september, tussen 10 en 20 u en zondag 19 september tussen  12 en 19 u mag iedereen een kijkje komen nemen in de splinternieuwe radiostudio langs ingang 2 van WZC Sint Jozef aan de St.Jozefstraat te Wiekevorst. Radio Apollo is te beluisteren via een eigen app, website en radiosonline.be

De Banier

Verkoop van Chirokleren, spelmateriaal en creatieve producten om te knutselen

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier