Nieuws uit de regio

29-07-2021 - Heist-op-den-Berg

Heylen Vastgoed Heistse Pijl in light versie

Zaterdag 31 juli gaat voor de 18de keer de moderne versie van de Heistse Pijl van start, voor het eerst met vertrek in Vosselaar. Met enkele gerenommeerde topsprinters als Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen op de deelnemerslijst wordt het waarschijnlijk een sprintkoers, of is er toch iemand die op de Heistse berg er in slaagt om het peloton te verschalken?

De Heistse Berg moet het spektakelelement worden van de koers maar niet alleen voor extra spanning in de finale. De renner die in ronde 3, 4 en 5 hier de meeste punten verzamelt, ontvangt ook de ‘Trofee Michael Goolaerts’, die wordt toegekend aan de meest strijdlustige renner van het peloton. Dit jaar zijn er slechts 6 plaatselijke ronden. Na een toer door de Kempen via Geel, Westerlo en Herentals, komen ze Heist binnen via Berlaar langs de Heibergstraat door het centrum van Itegem.  Via de Leopoldlei, die vanaf maandag 2 augustus wordt heraangelegd, gaat het dan over de Heistse berg en het gouden kruispunt, naar de aankomstplaats in de Paul Van Roosbroecklaan. De 6 plaatselijke ronden gaan via de Lostraat, Westerlostraanweg en  Tapelaarstraat richting Wiekevorst. Daar wordt het dorpscentrum niet aangedaan maar via de Kruisstraat terug richting Itegem tot aan de Nieuwendijk waar het terug naar Hallaar en Heist-centrum gaat.

Organisator Jef Van den Bosch is blij om aan te kondigen dat de koers het laatste uur (om 17u40) live wordt uitgezonden op Sporza. Ook op RTV is de koers live te volgen, zowel op tv als livestream, vanaf 16u15.

Naast de bekendheid voor Heist brengt de koers echte ook wat verkeershinder met zich mee: Er geldt de hele dag, van ’s morgens vroeg een parkeerverbod in de Paul Van Roosbroecklaan en rond de Heistse berg. De strook van de aankomstplaats en de passage over de berg is de hele dag ook volledig verkeersvrij. Het gouden kruispunt is volledig afgesloten van 14 tot 22 u. Langsheen het overige gedeelte van het parcours wordt eenrichtingsverkeer ingesteld, het verkeer wordt geleid met de rijrichting van de wedstrijd.

Dit jaar helaas geen massa-evenementen aan de aankomst of langs het parcours. De organisatie heeft met de gemeente echter al een contract afgesloten voor de volgende 5 jaar zodat de toekomst voor de Heistse Pijl er toch rooskleurig uit ziet.

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Speciale promoties Check het hier