Nieuws uit de regio

27-07-2021 - Heist-op-den-Berg

Dan toch geen Heist Loopt in 2021?

Het traditionele Heist Loopt op de laatste zaterdag van augustus is al maanden geleden gecanceld, maar er zou misschien een light versie komen op 14 augustus. Ook die werd ondertussen geschrapt omwille van de bekende redenen. Een laatste uitsteldatum zou 19 september zijn, ter gelegenheid van de Herfst-opendeur in de Bergstraat, maar ook die komt op de helling te staan omdat het Cultuurplein dan voorbehouden is voor een demonstratie elektrische fietsen ter gelegenheid van de Week van de Mobiliteit.

“We hebben al verschillende scenario’s bekeken voor het grootste recreatief sportevenement uit de regio”, vertelt organisator Gert Vercammen. “Ook het grote grasveld voor het kasteel in het Hof ter Laken in Booischot leek ons leuk voor het mini festivalletje Heist Zingt, na de jogging. Maar ook dat ging, omwille van diverse redenen, niet door. Ons laatste idee was om op het Cultuurplein een mini-versie van Heist Loopt te organiseren ter gelegenheid van de traditionele opendeurdag in de Heistse winkelstraat, maar daarvoor kregen we helaas geen toestemming. Het lokale bestuur wil sterk inzetten op mobiliteit en heeft in die week enkele activiteiten op stapel staan, zoals een promotienamiddag voor elektrische fietsen op het Cultuurplein”.

Heist-op-den-Berg neemt deel aan ‘De 6 van de Kempen’, een project met bovengemeentelijke steun  die de leegstaand in winkelcentra wil tegengaan en de kernen wil versterken. “Elk van de deelnemende gemeenten legt daarvoor zijn eigen accenten, en Heist verkoos de actie te linken aan de vele evenementen die in het centrum gebeuren. Wij hoopten dat Heist Loopt daar een bijdrage kon in leveren: toeschouwers van de jogging zouden op die manier ook kennis kunnen maken met het Heistse winkelaanbod. Misschien zullen we ons nu focussen op een sterke editie van Heist Loopt in 2022”.

 

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

KN Light

KN Light is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken. Nu ook installateur van zonnepanelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier