Nieuws uit de regio

23-07-2021 - Itegem

Itegemse lokt al meer dan 35.000 fietsers naar Lier

Bij Visit Lier, de toeristische dienst op de Grote Markt van de stad Lier werd deze zomer de 35.000 fietser ingeschreven voor Cycling Dinner. Dat is het kindje van de Itegemse Monique Daems en al 12 jaar hét succesnummer van Visit Lier. “Cycling Dinner wil fietsers een dag lang laten genieten van de mooie natuur en hen onderweg een culinair aanbod bieden op leuke terrasjes of in een mooi historisch kader, zonder dat ze zelf een parcours moeten uitstippelen of zorgen voor restaurantreservaties,” geeft Monique de essentie van Cycling Dinner weer.

 “Ik heb het idee opgepikt in Poperinge. Mijn vorige diensthoofd was er niet enthousiast over, maar van de nieuwe baas mocht ik het zelf in elkaar streken. De eerste route, vele jaren geleden ging trouwens richting Heist-op-den-Berg langs Het Schipke in Herenthout en Het Hof van Riemen. Elk najaar stippel ik een nieuwe route uit, die ik dan samen met mijn man Dirk Van den Broeck een paar keer fiets en doe de onderhandelingen met de restaurants en tavernes voor een kwalitatief aanbod aan een goeie prijs”. Dat is vanaf jaar 37.50 euro voor een ontbijt de historische Grote Markt van Lier, een soepje, een hoofdgerecht en een dessert op verschillende mooie locaties. “Elk jaar hernemen we de route van vorig jaar en presenteren we een nieuw parcours”, vertelt Monique enthousiast. “De route naar Halle-Zoersel brengt je langs de Kleine Nete en de Antitankgracht met stops in Het Renteniershuis in Viersel, de Sjoks in Halle-Zoersel en Afspanning De Hoeve in Emblem. Vorig jaar mochten we op dit parcours ‘slechts’ 1400 fietsers verwelkomen omwille van de beperkende maatregelen. De nieuwe route dit jaar gaat naar Wijnegem langs het Boechouts Kasteeltje, een Italiaans restaurant in een oud klooster en de bekende taverne Oud Lier, allemaal langs rustige, verkeersluwe wegen,” aldus Monique die in de loop het van jaar als mistery guest de route nog eens overdoet. Ze is nu op zoek naar een nieuw traject dat ze volgend jaar wil introduceren en zoekt daarvoor leuke, idyllische locaties in onze regio.

Voor de huidige versie van Visit Lier start je aan hun kantoor op de Grote Markt tot het eerste WE van oktober van woensdag t.e.m. zondag vanaf 9.15 u (Zoersel) of 9.45 u (Wijnegem). Vanaf 7 personen graag op voorhand reserveren. Fietsen kunnen gehuurd worden Fietspunt Lier. Monique wenst je alvast nog veel succes onderweg.

www.visitlier.be

 

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier