Nieuws uit de regio

19-07-2021 - Heist-op-den-Berg

Links back brengt wetenschap naar KSK Heist

Bij veel sportclubs is er dezer dagen onzekerheid troef door de pandemie, maar bij voetbalclub K.SK. Heist zagen ze er net een mogelijkheid in om een stap vooruit te zetten. Doorvoor gaan ze een samenwerking aan met de jonge onderneming Athlete-ID, opgericht door vier masters Sportcoaching (UGent), waaronder Maxim Nys (24) links back bij KSK.  “We streven naar een duurzame integratie van onze jeugdspelers in het eerste elftal door ons competentie project naar een volgend niveau te brengen,” zegt coördinator bovenbouw Kamiel De Vleeschouwer hierover.

“We zijn nu al drie jaar bezig met het competentie project, waarbij we de jeugdspelers met uitzonderlijke competenties over verschillende leeftijdscategorieën willen samenbrengen om meer uitdaging te ervaren tijdens trainen én meer ondersteuning te vinden bij het studeren.”, vertelt De Vleeschouwer. Dat de combinatie school en sport op school niet evident is, is al langer geweten.  Om nog meer de focus te kunnen leggen op de kwaliteit van de studiebegeleiding, zal de jeugdwerking van ‘De Zwanen’ nu ook beroep doen op een externe partner om de atleetvorming te optimaliseren: Athlete-ID. Zij zullen instaan voor de fysieke testing en begeleiding van de spelers binnen het project.

Medeoprichter Maxim Nys (24), tevens linksback bij de eerste ploeg van K.SK., legt uit: “Ons marktonderzoek leerde ons dat clubs uit verschillende teamsporten niet tevreden zijn over de integratie van fysieke training in hun jeugdwerking en volwassen ploegen, dit op alle niveaus, zelfs elite. De grootste problemen zijn het verzamelen en interpreteren van fysieke data, de kennis om trainingen te voorzien aangepast aan het individu én uiteraard het financiële aspect. Dankzij de combinatie van onze wetenschappelijke en praktische achtergrond, kunnen wij clubs helpen om hier toch de volgende stap in te zetten.”, zo dus ook de jeugdwerking van K.SK. Heist.

“In samenspraak met de heren van Athlete-ID, hebben we een nieuw ontwikkelingsplan uitgewerkt voor de spelers in ons competentie project. Zo zullen de spelers op woensdagnamiddag, naast twee studiesessies en een tactische training, nu ook een geïndividualiseerde training krijgen om de fysieke sterktes en zwaktes te trainen. Deze data zal geïnterpreteerd worden door een trainer van Athlete-ID om de juiste oefeningen te kiezen en uit te voeren. Iedere speler heeft een uniek profiel, zowel op schoolvlak als het sportieve, en we zijn trots dat we als club hen een elite-waardig traject kunnen aanbieden op deze manier.” stelt De Vleeschouwer verder.

Naast de jeugdwerking, onderging ook de eerste ploeg van K.SK. Heist testen van Athlete-ID. Aan de hand van lactaattesten werd de conditie van de spelers gemeten en op basis van de resultaten werd voor iedere speler een individueel loopschema meegegeven.

K.SK. Heist en Athlete-ID investeren met veel engagement en met een duidelijke missie in de samenwerking, het is dan ook uitkijken naar de verdere evolutie van de club in zijn totaliteit.

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

KN Light

KN Light is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken. Nu ook installateur van zonnepanelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier