Nieuws uit de regio

31-05-2021 - Booischot

Lokaal Loket Kinderopvang

Eén van de vragen waar zwangere koppels al direct mee geconfronteerd worden is: Waar en hoe zal ons kindje opgevangen worden als we allebei weer aan het werk zijn? Om die reden heeft het Heistse lokale bestuur  het Lokaal Loket Kinderopvang opgericht vanaf 1 juni 2021 en dat werd voorgesteld in de Kinderopvang ’t Heiveldje in Booischot. In de eerste plaats willen ze de zoektocht van (toekomstige) ouders naar kinderopvang eenvoudiger maken.

Lokaal Loket Kinderopvang is een nieuwe manier van werken voor het lokale bestuur en de kinderopvangorganisaties. “We gaan voor (meer) samenwerking om ouders meer ondersteuning te bieden in hun zoektocht naar opvang van hun kind (0 tot 3 jaar)”, aldus schepen Kelly Van Tendeloo. “Het Lokaal Loket Kinderopvang is een neutraal aanspreekpunt voor ouders die op zoek zijn naar opvang voor hun kind tussen 0 en 3 jaar. Agentschap Opgroeien ondersteunt al enige tijd lokale loketten. In Heist-op-den-Berg namen we vorig jaar de beslissing om zo’n digitaal loket op te starten via www.opvang.vlaanderen . Ouders die een vraag naar kinderopvang stellen via het digitaal loket kunnen zo terecht bij 32 van de in totaal 38 opvanglocaties in Heist-op-den-Berg en deelgemeenten. De organisatoren van die opvanglocaties werken samen met het Lokaal Loket. Samen hebben zij 425 opvangplaatsen voor baby’s en peuters. In totaal zijn er 468 opvangplaatsen op grondgebied Heist-op-den-Berg voor kinderen van 0 tot 3 jaar “

Een (toekomstige) ouder die op zoek is naar opvang voor baby of peuter, kan de zoektocht starten op het online loket www.opvang.vlaanderen. Daar zie je op de zoekkaart alle locaties in Heist-op-den-Berg die opvang aanbieden voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Per locatie krijg je al heel wat informatie mee: type opvang, welke prijs, opvanguren, extra troeven, … Is de opvanglocatie van jouw voorkeur aangesloten bij het Lokaal Loket Kinderopvang, dan vul je je gegevens in en verstuur je je aanvraag naar de organisator van de kinderopvang. Je kan je aanvraag opvolgen via het digitaal platform en verder communiceren met de organisator van de kinderopvang.

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Speciale promoties Check het hier