Nieuws uit de regio

22-05-2021 - Heist-op-den-Berg

Arne schrijft ontdekkingsverhalen

De 8-jarige Arne Delen uit de Heistse Molenstraat heeft samen met zijn mama Katrien De Keersmaecker een boekje geschreven, geïllustreerd door zijn tante Tessa. ‘Arne, de ontdekker’ is geboren dank zij de lockdown en bevat 5 verhaaltjes over schatten zoeken en dieven die stelen. Ze kunnen voorgelezen worden aan kinderen vanaf de 2de kleuterklas of zelf te lezen door kinderen van het 2de leerjaar.

“Arne heeft het een beetje moeilijk met lezen en schrijven en gaat naar het IMG”, begint mama Katrien het verhaal “Toen tijdens de eerste lockdown de school en logopedie wegvielen, vond ik het belangrijk om thuis rond taal te blijven werken. In plaats van uit boekjes voor te lezen, vertellen wij graag verhaaltjes tegen elkaar die we zelf verzinnen. ‘Werkblaadjes invullen’ botste op veel weerstand, maar zelf verhaaltjes verzinnen en vertellen was zoveel leuker. Na een tijdje ben ik die verhaaltjes gaan opschrijven met de bedoeling ze dubbel te plooien tot een boekje voor Arne. Mijn zus Tessa heeft altijd graag getekend, maar alleen maar voor haarzelf. Zij maakte er dan illustraties bij, maar mijn zoon vond dat toch geen ‘echt boekje’. Toevallig kwam in aanraking met de beginnende uitgeverij Stokstaart en zo is de bal aan het rollen gegaan. Ik heb altijd al wel veel interesse gehad in kinderboeken en vind het leuk om rond te dwalen in de kinderboekenafdeling van de bibliotheek”.

Arne is natuurlijk in de wolken met de aandacht: “Ik ben heel blij en vind het heel leuk. Vele kinderen op mijn school willen ook een boekje. Dan vergeet ik het soms wel mee te brengen van thuis.”  Zijn vriendjes komen al af met voorstellen voor als er een tweede boekje zou komen.

De inleiding en één van de verhaaltjes zijn helemaal op rijm. Arne, de Ontdekker kan besteld worden via www.arnedeontdekker.be of via de Facebookpagina met dezelfde naam.

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Noémie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier