Nieuws uit de regio

03-05-2021 - Heist-op-den-Berg

'Geen rommel in het straatbeeld'

Overal, en vooral in de horeca, wordt uitgekeken naar zaterdag 8 mei als de terrassen weer geopend worden. De gemeente Heist wil café- en restaurantuitbaters een steuntje in de rug geven door hen, net als vorig jaar, toelating te geven om hun buitenoppervlakte te vergroten. Maar de terrassen moet wel esthetisch zijn en geen  paletten zoals op vele plaatsen vorige zomer.  Er worden geen specifieke eisen opgelegd zodat iedereen ruimte krijgt om zijn eigen creativiteit te uiten.  Voor de twijfelgevallen komt er een commissie die bekijkt of het terras een meerwaarde is voor het straatbeeld in Heist én in de deelgemeenten.

De beslissing voor de uitbreiding van de terrasoppervlakte geldt niet alleen voor 2021 maar ook voor volgend jaar zodat de investeringen ruimer kunnen gespreid worden. “Het blijft wel een ‘coronamaatregel’, zodat de grote terrassen niet als een verworven recht kunnen beschouwd worden”, aldus schepen van economie Patrick Feyaerts. “Na 2022 zal de gemeenteraad zich opnieuw over de grootte van de terrassen buigen. We willen geen kakafonie in de straat. De inname van het openbaar domein is toegelaten als het enige uitstraling heeft, voor een meerwaarde in het straatbeeld zorgt.” De commissie, die zich buigt over twijfelgevallen, bestaat uit de schepenen Feyaerts en Vantyghem, 2 ambtenaren van de gemeente en 2 vertegenwoordigers van Horeca Zuiderkempen.

Wie een terras wil aanleggen of vergroten moet eerst een aanvraag doen bij de gemeente om een wildgroei te vermijden. Op de dienst economie bij Wim Dom geeft men daaromtrent ondersteuning. Feyaerts benadrukt ook dat ‘wie buiten de lijntjes kleurt’, zal beboet worden en dat zal gezorgd worden voor de handhaving van alle coronaregels.

 

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier