Nieuws uit de regio

30-04-2021 - Heist-op-den-Berg

De Voddemét is terug

Vanaf zondag 9 mei zal de Heistse rommelmarkt, na 6 maanden afwezigheid, terug georganiseerd worden in de straten ten noorden van de Bergstraat. Door coronamaatregelen zal dit ‘evenement’ echter nog steeds aan enkele beperkingen onderworpen zijn, maar Wim Dom van de dienst lokale economie  is toch tevreden dat één van de belangrijkste Heistse toeristische attracties terug van start kan gaan.

De Voddemét zal, zoals in september en oktober van vorig jaar, nog steeds in beperkte vorm plaatsvinden met aangepaste richtlijnen: Er worden slechts 140 ‘vaste’ kramen toegelaten in de Eugeen Woutersstraat en de Neerweg en er geldt éénrichtingsverkeer van aan de winkel ACS richting Molenstraat en omgekeerd in de Neerweg van de Molenstraat naar de brasserie Brood en Bloemen. “Op deze manier kunnen we met 5 toegangspoorten het aantal bezoekers tot maximum 1000 beperken”, vertelt Wim Dom. “Vorige zomer zaten we regelmatig aan de maximum aantal zodat we toch konden rekenen op 3 à 4000 bezoekers op een zondagvoormiddag. Onze Heistse Voddemét is duidelijk geen gewone markt, maar een attractiepool, een toeristisch evenement en slachtoffer van zijn eigen succes. Vorig jaar is het slechts 4 maanden markt geweest. Ik hoop dat deze heropstart definitief is en dat we spoedig ook in de tussenstraatjes en zijstraatjes weer markt kunnen houden. In coronatijden heeft iedereen zijn zolder leeg gehaald en hebben we al honderden aanvragen gekregen van particulieren en nieuwe standhouders om een plaatsje op de markt te krijgen.”

De toegangscontrole en het toezicht op maatregelen als handontsmetting en mondmaskers zal gebeuren door eigen personeel van het lokaal bestuur, waarvan een deel technisch werkloos is, en door vrijwilligers uit de gemeentelijke vrijwilligerspool.

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier