Nieuws uit de regio

24-03-2021 - Hallaar

Redding Molenzonen nabij?

De gemeente Heist heeft tussen het Moleneinde en de Boonmarkt in Hallaar een stuk landbouwgrond aangekocht van 3,5 ha. Dit kan mogelijk de start zijn voor een oplossing van het locatieprobleem van de voetbalploeg KFC Molenzonen Hallaar. Zeven jaar geleden  maakt de eigenaar van de huidige terreinen in de Spekstraat, het OCMW van Lier, bekend dat ze het voetbalterrein wilde verkavelen voor bouwgrond. Een betoging trok toen door Heist om de redding van de Hallaarse voetbalploeg te eisen.

Het nieuw aangekochte terrein voor ongeveer 358.000 euro,  zal niet kunnen gebruikt worden als voetbalterrein, omdat het in die zone niet tot recreatiegrond kan omgevormd worden. Dat kan wel met de landbouwgronden die nu vlak achter het huidige terrein gelegen zijn, omdat die zich situeren in het ‘kleinstedelijk gebied’ van Heist.

“Het ideale scenario is dat de landbouwer op de gronden achter de huidige speelvelden zijn pacht wil ruilen met de nieuw aangekochte gronden,” aldus Sarah Wouters, schepen van ruimtelijke ordening. “ De Molenzonen zouden op die manier hun terrein enkele honderden meters kunnen verschuiven en het Lierse OCMW kan de grond aan de Spekstraat verkavelen”. De deal is echter nog niet helemaal rond: De pachter moet nog zijn akkoord geven voor de verhuis van zijn landbouwactiviteiten en de eigenaars van de gronden dienen ook akkoord te gaan.  Om alles te bewerkstelligen moet er nog een Ruimtelijk UitvoeringsPlan gemaakt worden om landbouwgrond om te vormen naar recreatiegrond. De effectieve realisatie kan dus nog tot 2 jaar duren.

Sven Lambrechts van FC Molenzonen is in ieder geval super blij met de aankoop: “Dit is alvast een eerste stap in het voortbestaan van de club. Als je weet dat er in Hallaar in de komende jaren 400 woongelegenheden bijkomen, dan begrijp je dat dit een noodzaak is. Wij willen al zolang verfraaiingswerken  doen aan onze accommodatie, zoals de renovatie van de douches, maar leven al 7 jaar in onzekerheid. En als dit plan B niet lukt, is er dan een plan C?” Ook andere raadsleden als Eddy Gorris en Jan Baestaens willen de euforie temperen omdat nog niet alle voorwaarden vervuld zijn.  Burgemeester Luc Vleugels is nochtans overtuigd: “Als we deze aankoop niet gedaan hadden, kon Molenzonen nooit gered worden. Nu hebben we tenminste alle kansen gemaximaliseerd opdat alles goed zou aflopen”.

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier