Nieuws uit de regio

23-03-2021 - Booischot

Hoe moet Booischot er binnenkort uit zien?

In 2018 streek het project ‘Veerkrachtige Dorpen’ neer in Booischot. Een volgende fase is nu de herinrichting van de kerkomgeving, als een verdere uitrol van het pop-up-belevingsplein van 2018. Wie zijn zeg wil doen over de herinrichting van het plein onder de kerktoren, kan dat online tijdens een interactieve workshop op woensdagen 24 en 31 maart, telkens om 19.30 u.

“Een dorp is niet alleen een plek waar gewoond wordt”, vertelt Katleen Vantyghem, schepen voor Participatie en Leefbare dorpskernen. “We gaan er ook werken en naar school, we doen er boodschappen, we gaan er sporten of ontspannen. We groeien er op en worden er oud, we ontmoeten er vrienden, familie en buren, we rijden er doorheen of fietsen er naartoe.”

Een volgende fase in het project Veerkrachtige Dorpen is een neiuw kerkplein. “We gaan voor een groenere dorpskern (op en rond het kerkplein) mét link naar het Hof ter Laken” aldus burgemeester Luc Vleugels, schepen voor Plattelandsbeleid. “Hoe kunnen we evolueren naar een kerkplein als een sociale, levendige ontmoetingsplaats? Hoe kunnen we het plein klimaatbestendig maken? Hoe leggen we linken vanuit het kerkplein naar Hof ter Laken en de omgeving? We willen verder ook werk maken van een huisstijl voor het dorp.”

Wie wil hier mee zijn schouders onder zetten? Zie jij het wel zitten om je inbreng te doen en aan te geven wat jij ziet als kansen en mogelijkheden? Stuur dan een mailtje naar planningenontwikkeling@heist-op-den-berg.be  en zij bezorgen jou een vergaderlink. Iedereen is welkom, men staat open voor alle nieuwe ideeën en inzichten

Het project ‘Bruisend Booischot’ is een samenwerking tussen Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg, Provincie Antwerpen, Innovatiesteunpunt, Kempens Landschap, de Vlaamse Landmaatschappij.

KN Light

KN Light is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken. Nu ook installateur van zonnepanelen.

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier