Nieuws uit de regio

25-02-2021 - Hallaar

Gelukkige verjaardag met fanfaremuziek!

Fanfare De Berthoutzonen behoort tot de crème-de-la-crème van de Vlaamse amateurkoperblazers maar zijn, net als vele andere socio-culturele verenigingen, zonder inkomsten gevallen tijdens de pandemie.Om dat gat in te vullen verkopen ze verjaardagkaarten, niet zomaar  een leuke kaart met een toffe tekst, maar dankzij de QR-code op de achterkant, krijgt de jarige op zijn smartphone ook een mini-verjaardagsconcert door de fanfare, met als afsluiter de onvermijdelijke ‘hieperdepiep hoera!’.

 In plaats van de obligate take-away spaghetti kiezen de Berthoutzonen steeds voor een originele invalshoek voor hun fundraising, liefst gekoppeld aan het fanfaregebeuren. Zo hadden ze recent ook 2 online veilingen, waarbij de muzikanten en sympathisanten hun beste moves uitzochten en die per opbod verkochten.

Een recente brainstorming leverde de creatie van verjaardagskaarten op. Niet zomaar gelukwensen met een leuke tekst, maar als extra een QR-code op de achterkant. Als die gelezen wordt met een smartphone, speelt de fanfare een gezellige verjaarsdagscompilatie voor de jarige. De Berthoutbengels zorgen voor het noodzakelijke hip hip hoera op het einde. In plaats van een sms of FB-bericht voor de jarige een leuk kaartje mét bijhorend privéconcertje.  “We dachten eerst aan kerstkaarten, maar die worden al zoveel verkocht”, vertelt Flore De Raet, die met haar grafisch bureau Oui Oui de kaartjes ontwierp. “Verjaardagskaarten zijn veel blijvender. Wim Meuris schreef de verjaardagsgedichten, Patrick Verhaegen zorgde voor de compositie en Els Seymus voor de technische realisatie, allemaal fanfaremensen. Onze muzikanten waren wat blij dat ze hun instrument eindelijk nog eens ter hand konden nemen, al was het maar voor een mini-concertje. Het was wel een huzarenstukje om de mozaïek van 40 koperblazers en slagwerkers samen te stellen. Een deel werd thuis opgenomen, maar vele muzikanten kwamen, één voor één, naar het fanfarelokaal om voor een green screen hun partituur te spelen, zodat je op je smartphone het orkest live ziet spelen”

Een pakketje van 5 verjaardagkaarten, met bijhorende envelop kost 10 euro en kan gekocht worden
- bij kinderspeciaalzaak Via Via, Molenstraat 38 in Heist-op-den-Berg
- bij boekhandel Het Voorwoord, Noordstraat 2 in Heist-op-den-Berg
- bij kapsalon Knip-It, Nieuwe Laan 8 in Hallaar
- bij de muzikanten van de fanfare
of via info@berthoutzonen.be

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

Noémie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Speciale promoties Check het hier