Nieuws uit de regio

08-02-2021 - Hallaar

Toch schaatsen als de ijsbaan dicht is?

Het is geleden van 2009 dat de grote vijver aan de Averegten zo dicht gevroren was, dat er kon en mocht op geschaatst worden. Als de weersvoorspellingen bewaarheid worden, zit de mogelijkheid er in dat we in het Valentijnsweekend op verschillende plassen in de Netevallei een romantische wandeling over het ijs kunnen maken. Boswachter Hans Limet van de Averegten waarschuwt echter dat de sneeuwlaag op het ijs echter een isolerende functie heeft die belet dat de onderliggende ijslaag goed kan aandikken.

“Om veilig te zijn, moet het ijs toch minstens een dikte hebben van 10 cm”, aldus de Averegtenboswachter. “We hebben in de grote vijver aan de keine parking zelfs de ijsmeters weggehaald uit de vijver, omdat we niet direct verwachten, dat de ijslaag dik en veilig genoeg zal worden. Door de sneeuw zou het trouwens de bruut zijn om op te schaatsen. Moest de provinciale overheid toch toestemming geven, zullen we dat zeker communiceren op onze Facebookpagina”;

Rond de Grote Nete is nu duidelijk te zien, hoe er mogelijk na de realisering van het Sigmaplan, de vallei een functie krijgt als overstromingsgebied. Tussen de Hullebrug in Itegem en de Herenbossen in Hulshout staan vele weilanden blank. Door het Sigmaplan wordt de oorspronkelijke winterbedding hersteld door drempels op de bodem van de rivier aan te brengen. Zo stijgt het waterpeil in het voorjaar. Door de dijken op goed gekozen plaatsen te verlagen, komt het winterbed af en toe onder water te staan. De soms wat verdroogde streek snakt naar een stevig stuk natte natuur. Het Sigmaplan creëert in de vallei maar liefst 850 hectare bloemrijke graslanden, spirearuigten en rietland. Maar ook bezoekers worden weldra verwend met nieuwe fiets- en voetgangersbruggen en verbeterde fietsknooppunten. De volgende weken zal het echter vooral een feeëriek sneeuw- en ijslandschap zijn, uitermate geschikt voor winterwandeling op de dijken en misschien op dichtgevroren plassen.

 

KN Light

KN Light is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken. Nu ook installateur van zonnepanelen.

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Samen met u gaan ze op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Speciale promoties Check het hier