Nieuws uit de regio

01-02-2021 - Heist-op-den-Berg

Heistse PVDA steunt postbodes

Op donderdag 21 januari brak in het Heistse postverdeelcentrum een spontane staking uit naar aanleiding van een nieuwe dienstregeling die de werkdruk te sterk zou verhogen. Na tussenkomst van de regiomanager gingen de Heistse postbodes ’s anderdaags terug aan het werk. De lokale afdeling van PVDA besloot de postmedewerkers een hart onder de riem te steken met een door kinderen gemaakte spandoek. "Ze hebben de afgelopen maanden bergen werk verzet, de aangepaste regeling ging de werkdruk nog verhogen. Is dat hun bedanking?"

Een nieuwe regeling, waarbij er ook twee postbodes minder ingezet gingen worden, zagen de werknemers niet zitten. PVDA Heist-op-den-Berg reageert hiermee met een symbolische bedanking. Enkele bestuursleden gingen zondag een spandoek hangen aan de toegangspoort van het verdeelcentrum. "De spandoek werd gemaakt door enkele kinderen, daarna gingen de volwassene ermee naar het centrum." zegt Senne Heremans van PVDA Heist-op-den-Berg. "We vinden het onaanvaardbaar dat de werkdruk nog verhoog zou worden, de postbodes hebben bergen werk verzet. Is dat hun bedanking? Dit is uiteraard een symbolische actie om de postbodes te bedanken, maar er is nood aan structurele hervormingen. Eerst werd er geapplaudisseerd en nu dan de werkdruk verhogen, dat staat haaks op elkaar." PVDA diende in november nog een voorstel in de kamer in voor meer vaste contracten en loonsverhoging voor de postmedewerkers.

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier