Nieuws uit de regio

15-01-2021 - Hallaar

School van Hallaar in lockdown

De vrije basisschool van Hallaar in de L. Carréstraat werd op advies van het CLB volledig gesloten als gevolg van een corona-uitbraak in het 6de leerjaar. Tenminste 11 leerlingen testten positief, nadat eerder een leerkracht zich ziek meldde omwille van covid-19. De sluiting geldt minstens tot en met 22 januari en behelst alle leerjaren,, ook de kleuterafdeling. Voorlopig is er geen opvang voorzien.

“In eerste instantie werd de klas van het  6de studiejaar volledig in quarantaine geplaatst”, doet directeur Michel Meuris het verhaal. “We hebben een week moeten wachten tot de kinderen konden getest worden, maar toen bleek dat er zeker 11 besmettingen waren, hebben we de drastische beslissing genomen, in samenspraak met het CLB en het schoolbestuur, om de volledige school te sluiten, ook voor de kleuters. Hallaar is een kleine gemeenschap en we willen absoluut vermijden dat door besmetting van broertjes en zusjes de pandemie nog verder zou uitdeinen in de school en bij uitbreiding in het hele dorp.” Michel Meuris benadrukt wel dat de kinderen geen symptomen vertonen, maar dat de sluiting een voorzorgsmaatregel is om erger te voorkomen. “Sedert maart van vorig jaar hebben we al verschillende beschermende maatregelen genomen, zoals de kinderen die ’s middags eten in hun eigen klas en aparte speeltijden voor de diverse groepen zodat er weinig onderling contact is tussen de verschillende leerjaren. Tot nu toe hadden we nog geen enkele besmetting, niet bij de leerlingen, noch bij het personeel”, aldus de directeur

De sluiting betekent echter geen vakantie voor de kinderen. Via de schoolwebsite krijgen de leerlingen taken opgelegd en er wordt ook een online contact voorzien. De school kan en mag geen opvang voorzien en voorlopig gebeurt dat ook niet op gemeentelijk niveau. Dat betekent dat heel wat ouders tegen maandag een oplossing moeten zoeken voor minstens een week opvang. In de school kunnen ze wel een attest bekomen, waardoor ze mogelijk van de werkgever extra verlof kunnen krijgen. “Wij zijn niet licht over deze beslissing gegaan”, benadrukt Michel Meuris, “maar in samenspraak met ook de dokters van het CLB was dit de enig mogelijke oplossing. In de loop van volgende week zal er overlegd worden hoe het verder moet en welke testen en er moeten gebeuren zodat we eventueel weer opengaan op 25 januari”. Voor Michel Meuris zal het schooljaar 2020-2021 nog meer bijzonder zijn, want het is het laatste jaar voor zijn pensionering.

De Banier

Verkoop van Chirokleren, spelmateriaal en creatieve producten om te knutselen

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Speciale promoties Check het hier