Nieuws uit de regio

25-11-2020 - Itegem

Heist Cycling Team wordt Van Mossel Cycling Team

Heist Cycling Team (HCT), de Heistse wielerploeg die pas eind 2015 werd opgericht, bouwt gestaag voort aan haar werking. Om de verdere uitbouw te ondersteunen heeft HCT een belangrijke sponsorovereenkomst afgesloten met Van Mossel Automotive Groep, en dat voor minstens drie jaar. Met meer dan 250 vestigingen en meer dan 4000 medewerkers, is Van Mossel één van de grootste verdeler van wagens in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Voorzitter Yves Dockx hoopt nog beter jonge renners te kunnen begeleiden, zodat de beste elementen niet meer worden afgesnoept door grote clubs.

Heist Cycling Team biedt momenteel onderdak aan een 70-tal renners, van miniemen tot en met Elite zonder Contract. Ze hebben enkele prachtige, beloftevolle talenten in de rangen als Gilles Dockx bij de nieuwelingen,  Jarne Van Dyck bij de aspiranten en Dietmar Ledegen bij de beloften.  Ondanks dit bijzondere jaar en het beperkt aantal wedstrijden, stonden de HCT-renners al verschillende keren op het podium en haalden diverse podiumplaatsen. Als jeugdvriendelijke sportclub onderschrijven ze uiteraard het ‘Panathlon Charter over de Rechten van het Kind in de Sport’. Daarvoor kregen ze in 2018 van Cycling Vlaanderen het Zilveren Wiel, een label als jeugdvriendelijke wielerclub.

“Met deze nieuwe sponsorovereenkomst hopen wij onze club verder uit te bouwen”, vertelt Yves Dockx, “Naast de gebruikelijke trainingen willen we onze coureurs ook een meerdaagse stage aanbieden, omwille van corona waarschijnlijk wel in het binnenland. Maar in de toekomst zouden we toch ook graag met de club aan buitenlandse wedstrijden deelnemen, misschien wel korte meerdaagse rittenkoersen. Dankzij de steun van Van Mossel, in België verdeler van 27 verschillende automerken,  kunnen we ongetwijfeld weer een belangrijke stap vooruit zetten. Voor onze club, die in de toekomst als Van Mossel Cycling Team door het leven zal gaan, is dit een enorme opsteker in deze moeilijke coronatijden. Deze deal biedt ons als club de mogelijkheid om op een gezonde manier te groeien en onze renners in de best mogelijke omstandigheden hun passie, het wielrennen, te laten beoefenen”.

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Speciale promoties Check het hier